Hardlooprokje van Tchibo: product review

looprokje TchiboIk had helemaal geen zin om te gaan lopen deze ochtend. Toen herinnerde ik me mijn nieuwe looprokje dat ik op de Duitse eBay kocht. Er gaat niets boven nieuwe kleding voor wat broodnodige motivatie!

Het is een looprokje van het merk Tchibo en kostte me 9 euro. Dat is geen geld voor een looprokje!

Tchibo looprokje algemeen

Het Tchibio looprokje heeft een ingebouwd broekje met pijpjes. Op de achterkant zit een zakje met rits. Het rok is relatief wat langer dan het gemiddelde hardlooprokje. Eerst moet ik daar een beetje aan wennen. Ik voelde me zelfs een beetje als Mel Gibson in Braveheart…

Maar voor iets lagere temperaturen is de iets langere lengte eigenlijk wel prettig. Bovendien ontdekte ik tijdens het lopen dat mijn linkerbeen telkens koket te voorschijn keek uit een soort split aan de zijkant.

Linksonder zitten speelse sterretjes.

Materiaal en maten Tchibo looprokje

Het Tchibo looprokje is van 87% polyester en 13% elasthan. Het materiaal voelt stevig en van goede kwaliteit. Zeker vergeleken met mijn hardlooprokje van de Lidl, waarvan de stof voelt als parachutestof.

Ik kocht het hardlooprokje in maat 40, en die zit prima. De tailleband is 82 cm. De roklengte 42 cm. De pijpen van het broekje zijn 28 cm lang.

Loopcomfort

Het loopcomfort van het Tchibo looprokje is prima. De pijpen van het broekje blijven keurig zitten. De lengte was eerst even wennen, maar dat gaat snel.

Het Tchibo looprokje in beeld

Klik op het plaatje om het groter te maken!

Over Tchibo

Tchibo is niet een speciaal sportkleding merk. Sterker nog, Tchibo is oorspronkelijk een Duitse keten die koffie verkoopt en een soort Duitse Starbucks is. In de loop der tijd zijn ze ook andere producten gaan aanbieden. Zoals hardloopkleding voor dames. Ze staan bekend om hun wekelijks wisselende product aanbod. In Duitsland hebben ze de slogan: 'Jede Woche eine neue Welt'. (Elke week een nieuwe wereld).

Ze verkopen best veel hardloopkleding bij Tchibo. Het aanbod varieert van tights tot hardloopschoenen. Ze hebben bijvoorbeeld zelfs capri tights met een looprokje er boven. Die kost 16,95. De prijzen variëren verder van 12,95 euro voor een loopshirt tot 49 euro voor thermotights.

Conclusie

Ik ben heel prettig verrast door het Tchibo looprokje! Via eBay heb ik nog wel eens een miskoop, maar dit rokje is dat zeker niet. Door de lengte durf ik er bovendien ook best boodschappen mee te doen. En het split maakt het een beetje ondeugend. Het materiaal voelt luxe en van goede kwaliteit. Kortom: een aanrader.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.