| |

Evou hardloopjurkje: review

loopjurkje Na mijn niet zo geweldige ervaring met het Evou looprokje besloot ik het Evou loopjurkje te testen op een kortere afstand. Ik liep een rondje van zo'n 30 minuten in het Evou loopjurkje.

Evou loopjurkje Robine

Wijs geworden van mijn ervaring met het Evou looprokje droeg ik er een kort loopbroekje onder. Overigens kun je op Evou Sportswear ook bijpassende broekjes kopen. Dat broekje gaf meteen een beter, en beschermder gevoel. Anders dan het Evou looprokje kruipt het loopjurkje níét op. Ik had soms wel dat gevoel, maar bij thuiskomst vertelden mijn dochters dat het jurkje nog keurig mijn achterwerk bedekte. Ook een groot pluspunt van het Evou loopjurkje is dat het een heus zakje-met-rits op de rug heeft. Wel is het zakje vrij klein: daar kan hoogstens een sleutel en wat geld in; geen smartphone of iPod. Dorien Dek, de vrouw achter Evou Sportswear, legde me uit dat het zakje bewust klein is gehouden omdat het met een iPod zou gaan 'trekken'.

Evou loopjurkje Robine: product omschrijving

Het Evou loopjurkje is gemaakt 97% polyester en 3% elasthaan. Het heeft de volgende eigenschappen

  • ademend
  • vochtafdrijvend (droogt snel!)
  • UV beschermend
  • gerecyclede polyester
  • zakje met rits

Evou loopjurkje Robine in beeld

Loopjurkjes versus looprokje

Toen looprokjes voor het eerst op de markt kwamen veroorzaakten ze nogal wat commotie! Looprokjes bleken gevoelig te liggen. Critici vonden dat serieuze lopers geen rokjes droegen, en dat rokjes thuis hoorden op de tennisbaan. Looprokjes zouden slecht zijn voor het imago van de loopsport. Een loopjúrkje gaat nog een stap verder!

Hoewel ik me in een looprokje helemaal op mijn gemak voel, voelde ik me in het loopjúrkje een beetje onwennig. Het voelde een beetje overdreven, alsof iedereen in een spijkerbroek liep, en ik in gala was gearriveerd. Ook had ik het gevoel dat het jurkje iets uitstraalde wat ik niet kan waarmaken: 'Kijk mij eens! Ik ben een athlete, en dat wil ik iedereen laten zien.' Ik ben bang dat mijn Calvinistische aard opspeelde: 'Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!'

Prijzen van loopjurkjes in Nederland

De prijzen van loopjurkjes op Evou Sportswear variëren van 45 euro voor de Trix dress, tot 79,90 voor het Robine loopjurkje dat ik testte. Ter vergelijking: op hardlooprokjes.nl kost een jurkje 74,95. Bij hiphardlopen.nl kosten de jurkjes 79,95.

Maar een Evou loopjurkje is een echt origineel Nederlands merk, terwijl de jurkjes op de genoemde sites uit de VS komen. Dat kan een argument zijn voor een loopjurkje van Evou!

Conclusie Evou loopjurkje

Qua loopcomfort vind ik het Evou loopjurkje veel beter dan het looprokje dat ik testte, en dat geen ingebouwd broekje had en bij mij erg omhoog kroop tijdens het lopen. Wel vond ik de stof vrij dik, en zou ik het jurkje bij temperaturen rond de 24 graden denk ik te heet vinden om in te lopen. Maar inmiddels heb ik van Dorien begrepen dat dit loopjurkje voor de winter bedoeld is, en dat verklaart de dikkere stof. Bij dit jurkje kun je dan ook een bolero kopen zodat je armen en hals bedekt worden.

De grote vraag is: 'Ga ik dit loopjurkje nog vaker aantrekken?' Mijn antwoord is: 'Ik weet het nog niet.' Het model is vrij bloot, maar de stof vrij dik, en dat vind ik een lastige combinatie. Qua model heb je zon nodig, maar qua stof juist niet. Ook het ontbreken van een ingebouwd broekje en het feit dat het zakje zo klein is en op de rug zit, maken dat ik twijfel. Wel vind ik het een erg leuk jurkje! Maar ik vind het leuker staan met een paar hoge zwarte laarzen, dan met een paar sportschoenen.

Praktische informatie

Het Evou loopjurkje Robine kun je kopen op evousportswear.nl voor 79,90. Op de site vind je ook nog zes andere modellen loopjurkjes in diverse kleuren!

Dus leuk om een kijkje te nemen.

Similar Posts

One Comment

  1. Er zijn bijpassende shorts te krijgen hoor! En dit jurkje is de wintervariant, wat de zware stof verklaart. De zomerjurkjes zijn van veel lichtere stof 🙂

    Daarnaast kun je geen jurkje over je hoofd aantrekken en tegelijk een broekje over je benen 😉 (Kijk maar naar je dagelijkse jurkjes in de kast.. 😉

    We hebben overigens getest met iPhone, maar daar is een jurkje niet tegen bestand; dat gaat zwieren en trekken. Vandaar een klein zakje om wel een sleutel kwijt te kunnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.