|

Sparkle Skirt: review

Zoals jullie allemaal vast wel weten, ben ik een grote fan van looprokjes, dus toen ik de kans kreeg om een Sparkle Tech Skirt te testen was ik helemaal blij.

Het materiaal voelt hemels

Toen de Bordeaux Earth SparkleTech skirt aankwam, en ik het doosje opende was mijn eerste gedachte: 'Nee hè! Die is veels te klein. Waarom heb ik niet een maat Large besteld, in plaats van Medium?!'
Maar toen ik het rokje aan deed zat het perfect. Ik heb nog nooit een looprokje aangehad van zulk soepel materiaal. Ik heb ontzettende hekel aan kleding die strak zit, maar dit rokje voelt zacht en vriendelijk.

Om mijn maat te bepalen heb ik de maattabel op de Sparkle Skirts website gebruikt, en ik ben blij te kunnen melden dat die zeer betrouwbaar is.

'Ga je bij het circus?'

Daar stond ik op een gewone vrijdagmorgen, in mijn rokje te glanzen en te schitteren. Toen kwam Floris binnen en zei: 'Ga je bij het circus?'!
Maar aangezien hij Birkenstocks met sokken draagt, hecht ik gelukkig weinig waarde aan zijn oordeel op kledinggebied.
'Nee,' zei ik met mijn neus in de lucht, 'Ik ga hardlopen!'
Ik had de hele week de kinderen al hardlopend naar school gebracht, en voelde me een beetje moe. 'Vandaag neem ik de korte weg terug,' besloot ik.

Maar toen ik eenmaal buiten aan het lopen was, mijn Sparkle Skirt glanzend en schitterend door de pailletten die de zon reflecteerden, voelde ik mijn vermoeidheid verdwijnen. Ik wilde mijn rokje aan de hele wereld laten zien! Dus koos ik voor de lange weg naar huis, zodat nog meer mensen konden genieten van de aanblik van mijn letterlijk, schitterende rokje.

Hoge feelgoodfactor, en nog praktisch ook

Afgezien van de hoge 'feel goodfactor' van de Sparkle Skirt is dit looprokje ook nog eens heel praktisch. Het heeft maar liefst 3 zakken! Geen enkele van mijn looprokjes heeft er zoveel. Er zitten twee zakken van 10x10 op de shorts onder het rokje, en aan de voorkant zit een zakje van 15 cm met een rits. Maar als je dat fijner vindt kun je het zakje ook op de rug dragen, want het rokje is aan beide kanten draagbaar.

Je kunt de SparkleSkirt gewoon in de wasmachine doen, maar doe het rokje ter bescherming wel in een lingeriezakje!

Over het model

De Sparkle Skirt danst om je benen tijdens het lopen. Het heeft een a-lijn en de lengte is precies goed: niet te lang, en niet te kort. Ik zou er misschien zelfs de boodschappen in durven doen.

Eén van de belangrijkste dingen van een looprokje vind ik dat de shorts niet omhoog kruipen. En ik ben blij te kunnen melden dat de 15 cm lange shorts onder de Sparkle Skirt keurig blijven zitten!

De tailleband is zacht en breed, en verdoezelt (voorbije) zwangerschappen.

Kan het nog beter?

Het enige wat deze Sparkle Skirt nog fijner zou kunnen maken is zo'n handig gaatje in het rokje, om het snoer van mijn oortjes door te halen. Net als in mijn Gore Running Wear looprokje. Maar vergeleken met de Sparkle Skirt is het materiaal van mijn Goretex rokje net karton…

Wat kost zo'n Sparkle Skirt?

Een Sparkle Skirt kost 65 dollar, wat neer komt op 49 euro. De verzendkosten naar Nederland worden niet op de website vermeld. De rokjes worden in de VS zelf gemaakt.

Als je nagaat dat de rokjes van bijvoorbeeld hardlooprokjes.nl, inclusief verzendkosten, rond de 67 euro kosten, dan is die prijs niet gek. Zeker niet voor een anders-dan-anders rokje, met een ongelooflijk draagcomfort.

Conclusie

Er zat een briefje bij de Bordeaux Earth SparkleTech skirt met daarop: 'Wearing your SparkleTech skirt can cause feelings of happiness and can result in a personal best on the race course'.

En daar ben ik helemaal mee eens. Zo'n soepel, vrouwelijk rokje maakt je vanzelf vrolijk. Zowel als moeder als loper.

Je zou dit rokje eventueel ook in je dagelijks leven als moeder kunnen dragen. Na flink wat zoeken vond ik achter in mijn kast een heus paar schoenen met een hak en een zwart t-shirt. Normaal draag ik Birkenstocks en Uggs en wijde rokken, maar voor mijn Sparkle Skirt heb ik even een uitzondering gemaakt.

Similar Posts

4 Comments

 1. He wat leuk! Ik ga zo meteen eens een kijkje nemen op die website. Ik heb enkel looprokjes van decatlon, maar daar komen de pijpen van het shortje onderuit, dus daar gaat het vrouwelijk effect. Deze lijkt me wel heel leuk! Dank voor de tip

 2. "Maar aangezien hij Birkenstocks met sokken draagt, hecht ik gelukkig weinig waarde aan zijn oordeel op kledinggebied." 🙂 Hahaha.

 3. Hi Nicole,

  Goede review.... graag nog bericht hoe de boel zich houdt in de was en over een tijdje info over de rek etc. want ik heb gemerkt dat die soepelere stoffen sneller hun eigenschappen verliezen bij intentief gebruik. Dan is het de prijs wel waard, want ik vind het toch tamelijk duur voor iets wat ik maximaal twee uurtjes aan heb en ik loop al lang genoeg 😉

  groetjes,

  Dorothé
  http://djakatief.wordpress.com

 4. Gaaf kleurtje en mooie stof! Ben inderdaad benieuwd naar hoe het rokje zich houdt. Ik had er nog nooit van gehoord, van dit merk. En van die drie zakken word ik helemaal enthousiast!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.