Balloon Ladies: te langzaam? In de bus!

balloon ladyHazen zijn collega lopers die voor jou het tempo bepalen. Zo'n haas zorgt ervoor dat je een afstand in een bepaalde tijd loopt. Maar in Amerika hebben ze een variant op de haas: de Balloon Ladies. Ze worden ingezet bij Disney loopevenementen, en ze worden gevreesd!

Balloon Ladies

De Balloon Ladies zijn hardlopers. Ze staan in het vak van de langzaamste lopers, en gaan pas van start als de laatste loper is begonnen. Je herkent ze aan hun ballon. Ze hanteren een tempo van een 16 minute mile. Dat is ongeveer 4 mijl per uur oftewel ruim 6 km per uur. Dat kan ik zelfs! Ze fungeren als een zichtbare herinnering aan het minimale looptempo. Een 16 minute mile is het minimale tempo dat je moet hebben voor een Disney wedstrijd. Haal je dat niet dat loop  je het risico dat je 'geswept' wordt!

Being swept

Als de Balloon Ladies je inhalen loop je het risico dat je in een bus wordt gezet, en zo over de finish lijn word gereden! Dit heet 'being swept'. Pijnlijk en genant. De Balloon Ladies worden dan ook gevreesd door de deelnemers aan Disney loopevenementen.

Vorige week schreef ik over het feit dat de gemiddelde snelheid waarmee mensen de marathon lopen langzamer is geworden. Dat komt omdat steeds meer mensen een marathon willen lopen, en omdat het veel van hen meer om de ervaring dan snelheid gaat. Misschien is het een idee om in Nederland ook een systeem als de Balloon Ladies in te voeren.

Want wie wil er nou halverwege een wedstrijd van het parcours gesommeerd worden, en in een bus worden gestopt!

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.