Cynthia rent

hardlopen en vrouwenVanaf haar 25ste liep Cynthia (35), maar met grote tussenpozen.

De omslag kwam afgelopen januari toen haar man zich opgaf voor de marathon van Rotterdam. Cynthia besloot dat dit een uitgelezen moment was om met hem mee te trainen. Sindsdien is lopen een passie van haar geworden, en een way of life. Hardlopen is een onderdeel van wie ze is. Gemiddeld loopt Cynthia dan ook vier tot vijf keer per week. Soms alleen, soms gezellig samen met haar man. Bij voorkeur een route die zowel door de stad als door de natuur loopt.

Hardlopen betekent rust en tijd voor mezelf

In haar dagelijks leven is Cynthia de trotse moeder van een tien- en vijftienjarige dochter, getrouwd met de man van haar leven. Cynthia werkt in de kinderopvang en studeert toegepaste psychologie. Dit zorgt voor de nodige hectiek, en hardlopen biedt rust. Cynthia: 'Ik kan de drukte van het dagelijks leven beter aan door hardlopen. En ik heb veel minder last van stress. Hardlopen betekent rust en tijd voor mezelf. Even nergens aan denken, en het is nog gezond ook.'

Hardlopen en moederschap

Cynthia ziet wel parallellen tussen hardlopen en moeder zijn: allebei vergen ze veel geduld, en zijn soms vermoeiend. Anderzijds geven ze allebei ook nieuwe energie, kracht en zelfvertrouwen. Cynthia gebruikt de energie en het positieve gevoel dat ze krijgt van hardlopen in het moederschap.

Daarnaast nodigt ze haar dochters regelmatig uit met haar mee te gaan. 'Dat resulteert dan meestal in joggen voor mij, en mijn dochters op de skates of de fiets ervoor! Ook voor mijn dochters is het goed om te bewegen. Ook in hun drukke bestaan is sporten een perfecte manier om te ontspannen. Door ze vrij te laten in hun keuze om te gaan hardlopen, ontwikkelen ze wellicht ooit nog eens de passie voor hardlopen.'

Loopwedstrijden

Meedoen aan wedstrijden vindt Cynthia een goede motivatie om te blijven trainen. Ze heeft meegedaan aan de Ladiesrun in Rotterdam, en voor december staat de Bruggenloop op haar agenda. Cynthia gaat niet echt voor een prijs: haar prijs is de afstand succesvol uitlopen. Ze geniet van de saamhorigheid, de trots en het gevoel van euforie achteraf van een loopwedstrijd.

Loop gadgets

Cynthia loopt met een mobieltje, met een hardloopapp er op. Sinds kort loopt ze op muziek omdat ze traint voor de bruggenloop. Zonder muziek vindt ze de vele kilometers toch wel erg saai.

Loopkleding

Een looprokje heeft Cynthia nog niet, maar hij staat bovenaan haar verlanglijstje voor hardloopkleding voor dames! Loopschoenen kopen doet Cynthia graag: 'Goede schoenen zijn je basis, dus belangrijk!' Momenteel loopt ze op Adidas energy boosts.

Looplectuur

Cynthia leest graag over hardlopen, maar heeft nog geen favoriete boeken over hardlopen. Als de kans zich voor doet leest ze graag Runner's World. Ze haalt daar motivatie uit en nuttige tips.

Cynthia's boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Als je met hardlopen wilt starten, doe het! Het begin is zwaar, maar er gaat een wereld voor je open wanneer je doorzet! Ook jij kunt het!

Similar Posts

2 Comments

  1. Hi Cynthia,

    Ik ben een enthousiaste volger van de verhalen van hardloopmoeders die hier verschijnen, maar als ze dan ook nog gaan lopen waar ik ook loop,dan gaat daar nog meer stimulans vanuit. Misschien zie ik je wel bij de Bruggenloop, die is echt niet saai, maar heel sfeervol. Succes met de voorbereiding.

    Groetjes,

    Dorothé

  2. Dank je wel Dorothe voor je spontane reaktie! Leuk dat je ook meeloopt. Als we elkaar daar treffen ( wat erg leuk zou zijn) dan maken we er een foto van samen en die sturen we naar ren mama ren! Ik ben heel benieuwd hoe het er zal zijn en heb inderdaad al meerdere positieve berichten gehoord over hoe sfeervol het is. Ik ben er al klaar voor. Jij ook heel veel succes met voorbereiden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.