Nike Game On World: de wereld is je speelterrein

nike game on world

De Nike Game On World hardloop app maakt deel uit van een nieuwe trend: gamification. Nike Game On World combineert sport met digitale ervaringen.

Wat is gamification?

Gamification staat voor het toepassen van de technieken van spelletjes op bijvoorbeeld de Nintendo, computer of WII, in ándere, gewóne situaties. Bijvoorbeeld hardlopen! Je gaat dan niet meer gewoon een half uurtje hardlopen, nee je bent op de loop voor zombies.

Na het schrijven van de post over de Zombie, run! app, kreeg ik de vraag of ik iets wilde schrijven over de Nike Game On, eveneens een app die je kunt gebruiken om het hardlopen 'op te leuken'.

Nike: Nike Game On

Met de gratis Nike+ app voor iPhone of Android kun je meedoen aan de missions die je kunt vinden op http://bit.ly/GameOnWorldNike. Een mission maakt hardlopen leuker door er een speciale opdracht of competitie aan toe te voegen. De bedoeling van Nike Game On World is je uit te dagen om het nog beter te doen.

Hoe werkt Nike Game On World?

  1. Download Nike Game On World voor iPhone of Android via http://bit.ly/NikePlusRunningApp 2
  2. Gebruik de Nike Game On World app tijdens het hardlopen
  3. Doe mee aan de missions op http://bit.ly/NikeRunMokum. Er verschijnen steeds nieuwe missions, dus hou de site in de gaten.
  4. Blog, tweet, post foto’s op Instagram over de missions en je eigen ervaringen.

Nike Game On World: Je eerste missie is in Amsterdam!

De eerste mission is: #runmokum. Gebruik de 20 checkpoints om Amsterdam in jouw speelbord te veranderen. Vind er één tijdens je run of loop ze allemaal. Kies zelf je route en laat via social media weten hoe veel checkpoints je bent gepasseerd.

Op onderstaande filmpje zie je heel goed hoe de spelelementen worden geïntegreerd in je loop in Nike Game On World!

Meer informatie?

Surf dan naar Nike Game One

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.