12 x makkelijke home workouts die je kunt doen terwijl de baby slaapt

home workout
home workout

Home workouts zijn een geweldige oplossing als je graag wilt sporten, maar overdag niet weg kunt bij je baby of kinderen.

Als nieuwbakken moeder of vader heb je vaak weinig tijd voor sporten, zoals hardlopen.

Andere complicaties zijn het herstel van een bevalling, en gebrek aan oppas.

Zelf heb ik daar zeker ook mee geworsteld. Mijn man werkte in die tijd in Amsterdam, en kwam vaak pas om acht uur 's avonds thuis. Dat betekende dat ik eigenlijk alleen in het weekend even weg kon om te gaan hardlopen.

Daarom ben ik blij met onderstaand artikel dat ik kreeg voor Ren mama ren. Want daarin geven ze diverse home workouts die je thuis kunt doen terwijl je baby slaapt.

4 makkelijke home workouts die je kunt doen terwijl de baby slaapt

Als kersverse ouder kan het lastig zijn om tijd vrij te maken voor jezelf en je lichaam. De zorg voor je pasgeboren baby staat immers altijd op de eerste plaats.

Gelukkig zijn er manieren om aan je conditie te werken zonder de baby uit het oog te verliezen. In dit artikel delen we vijf makkelijke home workouts die je kunt doen terwijl de baby slaapt, zodat je fit en energiek kunt blijven.

1. Yoga voor ontspanning en kracht

Yoga is een geweldige manier om zowel je lichaam als geest te versterken. Terwijl de baby slaapt, kun je een rustige yoga sessie doen om je spieren te stretchen en te versterken.

Ook als je baby niet slaapt kun je yoga doen ; )

Home workouts

Er zijn talloze online video's en apps beschikbaar met geleide yoga oefeningen die je gemakkelijk thuis kunt volgen. Kies een rustige ruimte in huis en geniet van een moment van ontspanning terwijl je werkt aan je flexibiliteit en kracht.

2. High Intensity Interval Training (HIIT)

Als je weinig tijd hebt, maar wel een effectieve workout wilt, dan is High Intensity Interval Training (HIIT) de perfecte keuze. HIIT combineert korte, intense inspanningen met korte rustperiodes. Dit zorgt ervoor dat je in korte tijd veel calorieën verbrandt en je conditie verbetert.

Laat je baby even met speelgoed 1 jaar spelen en kies bijvoorbeeld voor oefeningen zoals jumping jacks, burpees, mountain climbers en squat jumps. Doe deze oefeningen gedurende 20-30 seconden, gevolgd door 10-15 seconden rust, en herhaal dit voor een totale duur van 10-15 minuten.

3. Pilates voor een sterke core

Pilates is een uitstekende manier om je core te versterken, wat essentieel is voor het behouden van een goede houding en het voorkomen van rugklachten. Terwijl de baby slaapt kun je een aantal eenvoudige Pilates oefeningen doen die je buikspieren, rugspieren en bekkenbodem versterken.

Home workouts

Denk aan oefeningen zoals de plank, de brug en de buikspieroefening 'honderd'. Er zijn veel online tutorials beschikbaar die je kunnen helpen bij het correct uitvoeren van de oefeningen. Slaapt je baby niet? Laat je baby dan lekker liggen op een wipstoel terwijl je met pilates bezig bent.

4. Wandelen of joggen met de kinderwagen

Een van de gemakkelijkste manieren om in beweging te blijven terwijl de baby slaapt, is door te gaan wandelen of joggen met de kinderwagen. Dit stelt je in staat om te genieten van de frisse lucht terwijl je aan je conditie werkt.

Home workouts

Zorg ervoor dat de kinderwagen stevig is en geschikt is voor het joggen. Begin met een rustig tempo en bouw het langzaam op, afhankelijk van je conditie. Vergeet niet om comfortabele schoenen te dragen en voldoende water mee te nemen.

Nawoord home workouts

Ik vind alle 4 de tips voor home workouts leuk en slim. Dankzij internet kun je makkelijk work-outs volgen in je eigen huis terwijl je kind slaapt of speelt. Zo volgde ik een tijdlang een zogenoemde Tabata workout op Youtube.

En hardlopen met je kind vind ik ook altijd een geweldige oplossing om toch te kunnen sporten. Het is ook nog eens leuk om er samen met je kind op uit te gaan.

Nog 8 extra home workouts!

En ik weet nog wel een aantal tips voor home workouts als je kleine kinderen hebt:

  1. Touwtje springen: touwtje springen doe je gewoon 'op de plaats'.
  2. Hoelahoepen (doe ik dagelijks na het hardlopen in combinatie met mediteren). Hoelahoepen is eenvoudig thuis te doen. Let wel op dat je genoeg ruimte hebt, en dat je kinderen uit de buurt van de hoelahoep blijven.
  3. Trampoline: wel even oppassen met eventueel urineverlies.
  4. Trappen in huis op en aflopen
  5. Het programma Nederland in beweging dat elke dag om 10.15 wordt uitgezonden. Het duurt 15 minuten en je kunt het natuurlijk ook later volgen.
  6. Afspreken met een collega moeder die ook graag wil hardlopen of sporten en om de beurt op elkaars kind passen.
  7. Gebruik maken van de kinderopvang in een sportschool
  8. Gebruik je kind als gewicht voor tijdens het sporten! Justus Verkerk schreef zelfs een heel boek over Trainen met je kinderen. Kijk maar: trainen met je kinderenIs het niet briljant?!

Weet jij nog meer goede home workouts?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.