Hardlopen met mondkapje tegen de kou!

Hardlopen met mondkapje

Door de coronacrisis zijn mondkapjes helemaal ingeburgerd als bescherming tegen het coronavirus. Maar soms hebben ze andere onverwachte voordelen! Zo beschermt hardlopen met een mondkapje je gezicht tegen de kou!

Hardlopen met een mondkapje tegen de kou

Met 's nachts temperaturen van -15 is het 's ochtends rond 7 uur op z'n zachtst gezegd nog 'frisjes' als ik ga hardlopen. Omdat ik mijn dagelijkse looprondjes niet wil missen, heb ik me verdiept in veilig hardlopen in de kou, en kleed ik me zorgvuldig.

Gezicht beschermen tegen de kou

Als ik ga hardlopen draag ik een hemd, t-shirt, trui en daaroverheen een regenjasje van de Aldi. Deze vier lagen houden mijn romp uitstekend warm. Maar er was één deel van mijn lichaam dat toch koud werd: mijn gezicht! In eerste instantie probeerde ik dit op te lossen met een sjaal. Ik bond die zorgvuldig om mijn hoofd, en trok hem vervolgens over mijn mond en neus. Maar het probleem met zo'n sjaal is dat hij niet goed blijft zitten.

'Ik heb een sjaal of muts nodig die mijn gezicht bedekt, en die goed blijft zitten,' peinsde ik tijdens het hardlopen.

En lang leve hardlopen als bron van inspiratie en goede ideeën, want ineens wist ik het: hardlopen met een mondkapje is de oplossing! Dat bedekt uitstekend neus en mond én blijft zitten dankzij de elastiekjes!

Bovendien herinnerde ik me ineens dat ik een tijdje terug uit de supermarkt kwam met mijn mondkapje op. Eenmaal buiten deed ik het af en prompt kreeg ik een koud gezicht. Met andere woorden: mondkapjes beschermen tegen meer dan alleen het coronavirus.

Hardlopen met een mondkapje

  • Een mondkapje blijft dankzij de vorm uitstekend zitten
  • Je hebt ze in allerlei soorten en maten.
  • Ik gebruik zelf een katoenen mondkapje, geen papieren om mijn gezicht tegen de kou te beschermen.
  • Nog beter is een mondkapje van speciale stof die vocht van je huid wegtransporteert net zoals je hardloopkleding : ) Underarmour en Asics hebben inmiddels speciale sport gezichtsmaskers op de markt gebracht.
  • Het is belangrijk dat je goed kunt ademen door je mondkapje. Het ene mondkapje is het andere niet.

Je gezicht warm houden met een 'col'

Een goed alternatief voor hardlopen met een mondkapje is een soort col dragen. Zoals deze:

hardlopen met mondkapje
3,34 bij bol.com

Je kunt deze op meerdere manieren dragen, en hij is sneldrogend.

Samenvattend

Hardlopen met een mondkapje is een ideale oplossing als je last hebt van kou in je gezicht. Je kunt natuurlijk ook een muts, col of sjaal dragen, maar zelf vind ik dat al snel te warm. Een mondkapje is dan een uitstekend alternatief.

Op de foto draag ik een mondkapje van de Action.

N.B. Een mondkapje beschermt misschien ook wel tegen runner's face!

Hoe bescherm jij je gezicht tijdens het hardlopen?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.