Dure hardloopkleding

dure hardloopkledingHardlopen is in de basis een goedkope sport. Meer dan een paar goede hardloopschoenen heb je eigenlijk niet nodig.

Hardlopen is een goedkope sport

Het is één van de redenen dat ik van hardlopen houd. Hardlopen is een laagdrempelige en goedkope manier om gezond te blijven. En als het om hardloopkleding gaat ben ik altijd op zoek naar goedkope hardloopkleding.

Dure hardloopkleding laat ik eigenlijk automatisch links liggen. En als ik het over duur heb, dan praat ik over hardlooptights die bijvoorbeeld 70,- kosten.

Maar niet iedere hardloper wil per sé goedkope hardloopkleding. Wie het zich financieel kan veroorloven kan zelfs erg genieten van de aanschaf  van hardloopkleding uit het duurdere segment.

Dure hardloopkleding en schoeisel: aan wat voor prijzen moet je denken?

Dus besloot ik mijn bevooroordeelde bril van 'hardloop tights mogen maximaal 24,95 kosten' eens af te zetten. En te kijken hoeveel dure hardloopkleding en schoenen nou eigenlijk kosten.

stella mccarthy
Adidas by Stella McCartney Run Performance Jacket, $250
lululemon tights
128,00 tights van Lululemon

Wat kosten de 'gewone' duurdere merken?

Ik koop mijn hardloopkleding dus meestal bij de Lidl, Action, Bristol en H&M. Daar betaal ik gemiddeld voor een paar tights een tientje en voor een shirt ook zoiets. Maar hoe zit het nou eigenlijk met de 'gewone' duurdere merken? Zoals Asics? Aan wat voor prijzen moet je dan denken?

Ik heb de prijzen opgezocht op Zalando.

  • Een paar tights van Asics koop je vanaf 50,-
  • Nike tights: prijzen beginnen vanaf 50,-. Deze Nike Performance tights kosten 109,95:tights
  • Falke tights: rond de 100,-

Als ik zo rondneus op Zalando dan zou ik zeggen dat je daar voor zo'n 50,- een paar tights hebt, met flinke uitschieters naar boven (110,-) en paar kleine uitschieters naar beneden (45,-)

Conclusie over dure hardloopkleding

Als het gaat om wat je duur vindt voor hardloopkleding is het maar net wat je gewend bent. Als je zoals ik graag bij de Lidl koopt, zul je een paar Nike tights van rond de 50,- duur vinden. Maar voor wie gewend is aan de prijzen van Falke is 50,- weer een koopje.

Ik loop 5 dagen per week hard, en ben heel tevreden over mijn goedkope hardloopkleding. Op basis van mijn eigen ervaring zou ik dus zeggen: 'Je hoeft niet veel geld uit te geven aan hardloopkleding om prettig te kunnen lopen.'

Maar dat wil niet zeggen dat het niet leuk kan zijn.

Het is net wat je zelf fijn vindt, en wat je budget is.

Wat is jouw duurste uitgave op hardloopgebied?

Similar Posts

2 Comments

  1. Mijn duurste aankoop waren de schoenen, dat werd tijdens de hardloop-cursus op "gehamerd" om goede schoenen te kopen en hierbij advies te vragen bij een goede sport/loopzaak.
    Voor loopbroeken/tights en shirts ben ik bij Decathlon geslaagd. Ik heb een saucony jas, uit de sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.