Zemen onderbroek

Eén van de dingen waarbij hardlopers in het voordeel zijn ten opzichte van fietsers, vind ik de kleding! Hardloopkleding is leuker, en je hebt leuke hardlooprokjes. Terwijl je op de fiets veroordeeld bent tot zo'n lelijke, strakke tight met een zeem er in.

Blijkbaar vonden product designer Christiana Guzman dat ook. Zij bedacht chamois onderbroeken! Chamois is Frans voor zeem. En eerlijk is eerlijk, deze onderbroeken zijn hartstikke leuk om te zien. Kijk maar:

fiets ondergoed
En deze onderbroek heet Brigitte

En ze zorgen er voor dat je niet meer zo'n zeem in je fietsbroek hoeft te dragen. Sterker nog: deze chamois onderbroeken maken het mogelijk om je normale kleding te dragen op de fiets. Of een hardlooprokje. Het deel met de zeem wordt immers verzorgd door je onderbroek.

Christiane Guzman vertelt

In onderstaand filmpje vertelt Christiane hoe ze op het idee kwam om deze onderbroeken te ontwikkelen. Ze fietst zelf veel, en merkte dat ze op lange afstanden pijn kreeg. Na een fietstochtje met vriendinnen grapten ze onderling dat ze wilden ze hun zeemleren fietsbroek onder hun spijkerbroek konden dragen. Zo kwam ze op het idee van de chamois onderbroeken.

De chamois onderbroeken zijn op de markt gekomen dankzij crowdfunding!

Voor wie zijn de chamois onderbroeken bedoeld?

De chamois onderbroeken zijn bedoeld voor dames die naar hun werk fietsen, en vrije tijds fietsers. Ze zijn niet bedoeld voor hele lange afstanden of wedstrijden.

'The idea behind the Chamois Panties is creating the ability to ride in comfort, without having to sacrifice your own personal style.'

Praktische informatie

Je kunt de chamois onderbroeken kopen op de website Urbanist.

Leestip

Hardloop onderbroeken

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.