Sportsokken van de Kruidvat: sport footies

kruidvat sport footies

Hardloopsokken heb je niet gauw genoeg vind ik.

Ik kocht de mijne altijd bij de Xenos, maar helaas verkopen ze daar de hardloopsokken die ik fijn vind niet meer. Ik wil namelijk graag dunne, soepele hardloopsokken en niet van die dikke stugge. Mijn hardloopsokken koop ik bij de H&M en Hema.

Maar van de week was ik bij de Kruidvat en zag daar maar liefst 4 paar sportsokken liggen voor slechts 2,99! En het waren nog van die dunne ook. Om precies te zijn waren het zogenoemde: sport footies. Ik besloot ze mee te nemen, want voor dat geld wilde ik ze wel proberen.

Kruidvat sport footies: product omschrijving

Het materiaal van de Kruidvat sport footies is:

  • 63% katoen
  • 34% polyester
  • 3% elasthan

Ze bieden ventilatie, hebben een antislip randje aan de achterkant en zijn ademend. Het enige wat er niet staat is of ze vocht weg transporteren.

Kruidvat sport footies in de praktijk

Omdat het sport footies zijn bedekken ze niet de hele voet. Dat vind ik een pluspunt want ik vind het best mooi om zonder zichtbare sokken te lopen. Ik kocht de sport footies in de maat 35-38. Mijn ervaring is dat ze zeer ruim uitvallen. Ik hield aan de achterkant een heleboel stof over. Terwijl ik toch maat 38 heb.

Hier zit je mij terwijl ik de Kruidvat sport footies aan heb:

hardloopsokken

En hier zie je de achterkant:

Halverwege het hardlopen waren de sport footies aan de achterkant helemaal omlaag gezakt, waardoor mijn hiel tegen mijn hardloopschoen schuurde. Ik heb de achterkanten toen weer omhoog getrokken en de veters strakker gestrikt. Dat loste dat probleem op. De antislip rand aan de achterkant werkt dus niet zo goed. Waarschijnlijk ook omdat de footies erg ruim vallen.

Toen ik ze na mijn hardlooprondje uittrok vond ik ze vrij vochtig voelen.

Mijn conclusie over de Kruidvat sport footies

De Kruidvat sport footies vallen erg ruim uit. Als je een maat 35, 36 of 37 hebt zijn ze echt veels te groot. Eigenlijk waren ze mij al te groot. Wat er leuk aan is, is dat het net lijkt alsof je geen sokken draagt. Maar volgens mij transporteren ze vocht niet weg, waardoor ze vochtig worden.

Ik blijf toch maar mijn Hema en H&M hardloopsokken dragen. En de Kruidvat sport footies draag ik dan wel als die anderen allemaal in de was zitten.

De Kruidvat footies zijn wat mij betreft niet een goed alternatief voor andere hardloopsokken.

Wat voor merk hardloopsokken draag jij?

Similar Posts

2 Comments

  1. Ik koop de hardloopsokken bij de Lidl en de Aldi. Die zijn ook goed. Bij Kruidvat heb ik vorig jaar van die lange sokken gekocht voor de winter. Die zitten ook goed. Niet alle sokken van Kruidvat zijn inderdaad even goed.

  2. Zulke sokjes draag ik alleen in mijn sneakers op een casual day (lees: als ik naar de stad trek enzo). Nooit om te lopen. Gegarandeerd dat ik thuis kom vol blaren en weer een teennagel minder 😀 Ik draag eigenlijk altijd hardloopkousen van Decathlon die tot net boven mijn enkel komen. Naadloos, nemen het vocht goed op en zijn zodanig 'geweven' dat er op bepaalde plaatsen extra steun wordt gegeven (zoals in de enkel).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.