Nieuwe hardloopschoenen: Asics Dynamic Duomax

nieuwe hardloopschoenen
Mijn nieuwe Asics Dynamic Duomax

Gemiddeld doe ik ongeveer 1 jaar met mijn hardloopschoenen.

Dat weet ik omdat ik afgelopen week nieuwe moest kopen. En bij de hardloopwinkel sta ik in de computer, en zij vertelden dat ik ze ook alweer een jaar geleden had gekocht.

Het waren Saucony's. En zoals elke keer bij Saucony zat er weer een enorm gat in de hiel. Zo groot dat ik die schoenen écht niet meer aan kon, zonder enorme blaren op te lopen. En geloof me ik heb het geprobeerd! Want ik vind er echt geen klap aan om nieuwe hardloopschoenen te kopen.

Nu eens geen Saucony's maar Asics

Maar omdat ik in Saucony's dus elke keer die gaten in de hiel krijg, wilde ik graag eens een ander merk proberen. Op zich een beetje link. Want ik loop immers al 12 jaar blessurevrij met die stomme Saucony's. Maar deze Asics zaten lekker, en volgens de meneer van de winkel zijn ze vergelijkbaar. Ze kostten 115,-.

En ze lopen fijn. Hoewel ik wel hier een daar wat pijntjes voel. Maar dat is hopelijk simpelweg het wennen aan nieuwe schoenen.

ascis dnyamic duomax

asics hardloopschoenen

 

Ik loop gemiddeld 6 keer per week hard. En doe dan ongeveer 1 jaar met mijn hardloopschoenen.

Lees ook: Wat zijn goede hardloopschoenen?

Hoe lang doe jij met je hardloopschoenen?

Similar Posts

8 Comments

 1. Hmm, wil je niet teleurstellen, maar ik heb asics. Ca 2 jaar geleden gekocht en ik loop wei.ig. een periode 3 keer per week, periode niet, periode 3 keer per week, toen weer niet en nu, sinds 1 december weer 2x per week en ook ik krijg een gat bij mijn hiel....

 2. Ik wil je niet teleurstellen, maar ik heb 2 jaar geleden ook asics gekocht. Sinds dien periodes wel en niet gelopen. In de loop periodes max 2x pw gelopen en ik krijg ook kapotte hielen, in de schoen en aan mijn voet 🙁

 3. Ik heb de zelfde Asics. Even wennen in het begin maar bevalt nu goed. En nog geen gaten of kapotte hielen.
  Ik loop 3x per week en heb de schoenen nu 5 weken.
  Mochten er gaten in komen dan ga ik er mee terug naar de winkel. Hardloopschoenen zijn immers duur genoeg.

 4. Hi Nicole,

  Al jaren loop ik probleemloos op Asics en wel de Nimbus (nog ietsje duurder). Veel mensen maken hun veters niet goed los bij het uittrekken van de schoenen en zo kun je dus je schoenen kapot trekken. Ook bij het aantrekken van de schoenen moet je oppassen. Ik heb ze op een speciale manier voor stabiliteit geveterd en dan moet je altijd een beetje de boel losser maken. Als je die moeite neemt spaar je je schoenen. Ik heb afgelopen jaar ondanks de operaties 1300 km gelopen. Ik koop meestal 1 paar per jaar erbij. Na 800 km merk ik dat ik op de langere duurlopen >30 km de demping vermindert. Ik gebruik 2 paar tegen elkaar in.

  Wat de pijntjes betreft.... de hielkap is vrij stevig bij Ascics. In het begin niet te strak dragen voor je achillespees. Inlopen hoeft niet persé buiten. Trek ze gewoon een dagje in huis aan met dikkere sokken.

  Veel loopplezier gewenst, groetjes,

  Dorothé

 5. Ik ben eind september 2014 begonnen met hardlopen en na mijn eerste blessure heb ik bij een hardloopzaak Asics GT-2000 2. Ik loop ongeveer 4 keer per week en heb met deze schoenen al ongeveer 300 km gelopen.
  Ik vind het fijne schoenen om mee te lopen en afwachten hoe lang ze mee gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.