Hardlopen in de lente: tijd voor andere sportkleding?

hardlopen in de lenteHet is officieel lente. En dat betekent dat het 's ochtends vroeger licht is, en 's avonds langer. Daardoor ervaren veel mensen het als gemakkelijker om te te gaan hardlopen.

Hardlopen in de lente is makkelijker

Het is nu eenmaal laagdrempeliger om 's ochtends naar buiten te stappen als het al licht is. In plaats van pikkedonker, en je dus eerst bezig bent jezelf te voorzien van allerlei lampjes en verlichting! Hoewel ik de hele winter stug heb doorgelopen, vind ik het nu wel fijner. Het loopt ook gewoon prettiger. We wonen aan een zandweg, met allemaal gaten en kuilen er in, en zeker in de winter kan ik nauwelijks zien waar ik veilig mijn voeten kan zetten.

Een andere leuke bijkomstigheid van de lente is dat je weer andere hardloopkleding aan kunt doen! Weg met de warme truien met lange mouwen en lange tights. Langzaam maar zeker kun je overschakelen naar shirts met korte mouwen en capri tights. Of zelfs weer hardlooprokjes of korte broeken!

Mijn persoonlijke vuistregel is dit:

Als het 11 graden is kan ik met blote benen hardlopen.

Oftewel dan kan ik een hardlooprokje of korte broek dragen. Heerlijk!

In de lente haal ik ook graag mijn armwarmers van Asics weer te voorschijn. Eerst is het vaak nog te koud voor blote armen. Maar na een paar kilometer stroop ik de armwarmers omlaag en geniet van de frisse lucht op mijn blote armen.

Hardloopmode

Net als in gewone kleding heb je ook mode in sportkleding. Eén van de dingen die me opvalt in de wereld van de hardloopkleding zijn de tights met wilde prints. Ik vind dat een erg aparte mode, waar ik zelf niet aan mee doe. Ik vind ze simpelweg niet mooi. Maar eerlijk is eerlijk, saai zijn ze in ieder geval niet.

Onderstaande tight is een voorbeeld van zo'n hippe tight. Deze is te koop bij OTTO voor 46,95. Hij is van het merk Puma.

tight

Wat me opvalt bij veel shirts bij de H&M op de sportafdeling is dat ze een tailleband hebben! Ik heb één zo'n model shirt gekocht, en draag hem zelden. Zo'n band is helemaal niet prettig vind ik. Hier onder zie je dit model shirt:

sport shirt

Wanneer schakel jij over van winter hardloopkleding naar voorjaars hardloopkleding? En vallen jouw bepaalde trends op?

Similar Posts

One Comment

  1. Ik heb de 10 graden grens voor korte tight. Ik draag wel heel lang 2 laagjes bovenkleding. Ik heb meestal een belt om en als ik het dan te warm heb trek ik 1 shirt uit en knoop dat aan mijn belt.

    Ik heb een shirt van Inkburn met print en dat vind ik heel erg mooi, verder moet hardloopkleding voor mij vooral functioneel zijn en gebruik ik vooral oude wedstrijdshirts.

    Je ziet wel steeds hippere kleding, maar de personen erin zijn niet altijd sportiever. Iedereen moet dragen wat hij/zij lekker vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.