Ondergoed tijdens het hardlopen

Als ik hardloopkleding kies, dan is mijn belangrijkste criterium: is het gemaakt van 'high tech' stof?

High tech kleding, maar...

En dan bedoel ik van die stof die het vocht van je lichaam weg transporteert. Katoenen shirts, broeken en rokjes laat ik dan ook links liggen als het gaat om hardloopkleding. Ik let op teksten als 'coolmax', 'wicking', 'high tech', 'high performance' en 'drifit'. Eigenlijk dus best raar dat ik onder mijn high tech outfit een katoenen onderbroek en bh draag…

Katoenen ondergoed

De katoenen onderbroek en bh draag ik ook mijn dagelijks leven, want ik heb ooit geleerd dat synthetisch ondergroek een broeiplek voor bacterieën is, en daardoor tot vervelende infecties kan leiden. Om die reden zweer ik bij katoenen ondergoed.

Nadeel van ondergoed

Maar het nadeel van katoenen ondergoed is dat het weliswaar ademt en vocht absorbeert, maar niet afvoert. Om die reden zou het dus verstandiger zijn toch maar high tech ondergoed aan te schaffen, maar ik heb me daar nog niet toe kunnen zetten. Onder andere omdat ik te vrekkig ben om zoveel geld aan ondergoed uit te geven. Mijn katoenen slipjes kocht ik per 3 tegelijk voor 3 euro. Doe dat maar eens na bij high tech ondergoed.

Ik heb één hardlooprokje van Running Skirts met ingebouwd slipje, en dat is eigenlijk nog het allerhandigst!

Leestip

Hardloop onderbroeken

Wat voor soort ondergoed draag jij onder je hardloopkleding?

Similar Posts

7 Comments

 1. Ik weet niet of het high tech heet, maar het is wel speciaal sportondergoed wat lekker zit. Zeker die sportbh vind ik echt heel fijn. Het was niet duur, ik heb het bij de Hema gekocht.

  1. Als het speciaal sportondergoed is, dan denk ik bijna wel dat het 'high tech' is, oftewel dat het zweet van je huid weg transporteert.

 2. hi dames,

  Bij het Kruidvat heb je microfibre broekjes/slips etc. die heerlijk droog blijven aanvoelen tijdens het lopen Ze hebben geen naden en tekenen niet onder je tight. Verder sportbeh's van de Hema die blijven ondanks het vele zweten en wassen goed van vorm en ondersteuning. De kleur wordt wel lelijk, maar dat vind ik niet zo erg.

  Ik heb ook compressiee-ondergoed (net zoals die kousen voor kuitblessures) maar dat zit mij te strak en geeft me een benauwd gevoel.

  Ik was die microstoffen altijd binnestebuiten omdat ik vind dat het dan beter schoon wordt/minder ruikt.

  groetjes,

  Dorothé

  ps vandaag gebeten door en hond tijdens het rennen; wond valt mee, maar erg geschrokken

  1. Hoi Dorothe, bedankt voor de tip! En dat microfibre is dus ook ademend?

   Dat je gebeten bent door een hond vind ik erg. Dat is mijn grootste angst als hardloper! Waar was het baasje? Zo'n hond horen ze toch vast te leggen aan een lijn?! Gelukkig dat de wond meevalt, maar ik kan me je schrik voorstellen!

   De volgende keer neem ik mijn Dazer weer mee!

  2. Hoi Vlijtig Liesje,

   Het hele bijtverhaal staat op mijn blog http://djaktief.wordpress.com en nu ben ik er wel overheen.

   Die microfibre broekjes worden wel nat maar je voelt het niet. Ze voeren het niet zo af als de echt sportstoffen zal ik maar zeggen. De prijs is heel vriendelijk om eens te proberen.

   groetjes,

   Dorothé

 3. Ik heb wel een goede sport bh, maar draag altijd gewone broekjes van katoen en die zijn inderdaad altijd behoorlijk nat na het lopen. Een keer had ik een nieuwe roze aan en die had afgegeven aan mijn blauwe capri, moet je nagaan. Ik denk elke keer dat ik eens op zoek moet gaan naar wat geschikter ondergoed, maar vind het ook veel te duur. Misschien als ik er eens tegen aan loop ergens...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.