Athleisure in het dagelijks leven

Athleisure

De scheidslijn tussen sportkleding en gewone kleren wordt steeds kleiner. Als ik bijvoorbeeld met mijn jongste zoon bij de WE kom, dan zie ik daar prachtige heren pantalons die gemaakt zijn van joggingstof! Beter wordt het niet wat mij betreft: er keurig en netjes uitzien, maar wel met het comfort van jersey.

Scheidingslijn sportkleding en gewone kleding vervaagt

Behalve in de kleding zelf, zie je ook in kledingwinkels dat de scheidslijn tussen sport- en gewone kleding vager wordt. Bij C&A verkopen ze bijvoorbeeld nu ook een sportkledinglijn, evenals bij de H&M en Hünkemoller. Ik denkt dat het te maken heeft met de golf van informatie over het belang van gezonde voeding en voldoende bewegen. Dat zie je ook terug in de vele activity trackers. Ik moet bekennen dat ik Fitbit ook altijd draag.

Het leek me leuk om een soort van inspiratie post te doen over hardloopkleding, gewone kleding en de steeds dunner wordende scheidslijn tussen die twee. Steeds vaker is sportkleding ook geschikt voor het gewone dagelijkse leven. Athleisure heet deze trend. Andersom nog wel wat minder. Ik denk bijvoorbeeld niet dat mijn zoon in zijn chique jersey pantalon zal gaan hardlopen. Maar het zou denk ik wel kunnen qua comfort : )

Athleisure: de dunne scheidslijn tussen sportkleding en gewone kleding

Herenbroek van soepele jersey

Hieronder een herenbroek van Just Junkies herenkleding die er keurig uitziet, en waarmee je zo naar het werk zou kunnen, maar die niettemin van jersey is:

Track pants met sweater

Onderstaande track pants met sweater hoort bij de Athleisure afdeling van de Bijenkorf:

Harembroek met bindbandje van Tom Tailor

Hoewel deze broek niet van jersey is, zit hij wel net zo comfortabel. En net als een joggingbroek heeft hij een bindbandje.

Mijn Nike hardloopbroek

En niet te vergeten mijn eigen Nike hardloopbroek met rechte pijpen. Als ik daar een gewone trui opdraag dan lijkt het net een keurige zwarte broek.

nike running broek

Tot slot

Ik weet nog dat ik me wel eens ongemakkelijk voelde als ik mijn kinderen 's ochtends naar school bracht in mijn hardloopkleding. Maar als ik mijn Nike hardloopbroek met de rechte pijpen droeg, was het wel minder. Deze broek oogde namelijk 'gewoner'. Dankzij de athleisure trend wordt het steeds gewoner om in sportieve kleding rond te lopen in het dagelijks leven.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.