Hardloopschoenen kopen tips: 9 praktische punten

hardloopschoenen kopen tips

Lees nu mijn 9 hardloopschoenen kopen tips!

Ongeveer 1 keer in het jaar moet ik nieuwe hardloopschoenen kopen. Soms is het al na 10 maanden nodig, maar als het eventjes kan red ik het soms tot 12 maanden. Zie ook mijn post: Wanneer nieuwe hardloopschoenen kopen?

Na 18 jaar hardloopschoenen kopen, hier mijn hardloopschoenen kopen tips!

Mijn 9 hardloopschoenen kopen tips

  1. Bezoek de eerste keer dat je hardloopschoenen nodig hebt een speciaalzaak. Zij zullen als het goed is een filmpje maken van je manier van lopen. Op die manier weet je of je het met neutrale hardloopschoenen af kunt, of dat je corrigerende schoenen nodig hebt. (Ik ga hier even niet in op de discussie of corrigerende schoenen überhaupt nodig zijn of niet. Voor mij geldt in ieder geval dat ik met neutrale loopschoenen klachten krijg.)
  2. Is eenmaal gebleken dat neutrale hardloopschoenen voor jou prima zijn? Dan kún je volgende keren eventueel ook bij winkels als Scapino, Bristol en dergelijke kijken voor hardloopschoenen.
  3. Heb je oude hardloopschoenen? Of andere sportschoenen? Neem die dan mee als je nieuwe gaat kopen. De manier waarop ze zijn afgesleten vertelt namelijk iets over je manier van lopen. En dat is handige informatie bij het bepalen van de juiste nieuwe schoen voor jou.
  4. Draag je altijd sokken in hardloopschoenen? Neem die dan mee naar de winkel en draag die bij het passen. Zo weet je tenminste zeker dat je nieuwe schoenen lekker en goed zitten met de sokken die jij altijd gebruikt.
  5. Schrik niet van de grote maat die je ineens blijkt te hebben als je hardloopschoenen moet kopen. Ik draag in het normale leven een fijne maat 38, maar in hardloopschoenen heb ik ineens maat 40! Dat is een normaal verschijnsel bij hardloopschoenen.
  6. Laat los dat je 'leuke of mooie' hardloopschoenen wilt. Zeker als je corrigerende schoenen nodig hebt, is het juiste model (helaas) belangrijker dan een leuk uiterlijk.
  7. Als je eenmaal weet welke hardloopschoenen jou goed passen, en waarmee je zonder problemen kunt lopen, dan kun je ze de volgende keer eventueel online kopen. Noteer bij aankoop daarom altijd goed het model, maat en productnummer van je schoenen. Als ze dan versleten zijn kun je het oude model soms voordelig online kopen. N.B. Het schijnt wel dat de demping in hardloopschoenen minder wordt. Dus nieuwe hardloopschoenen die ouder zijn dan 2 jaar worden afgeraden!
  8. Had je bij je oude hardloopschoenen last van versleten hielen? Ga dan met je nieuwe meteen langs een schoenmaker, en laat die een bescherming plaatsen in de hiel van je nieuwe hardloopschoenen. Op die manier kun je herhaling voorkomen. Hoewel dit probleem zich soms ook vanzelf oplost. Bij mijn laatste paar hardloopschoenen bleven de hielen ineens wonderbaarlijk heel.
  9. Koop hardloopschoenen het liefst aan het eind van de dag. Zo voorkom je dat je per ongeluk te kleine hardloopschoenen koopt: aan het eind van de dag zijn je voeten namelijk vaak iets groter.

Tot slot

Bovenstaande tips zijn gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen met hardloopschoenen kopen : )

Lees ook: Wat zijn goede hardloopschoenen?

Heb jij andere tips, dan dan zijn die van harte welkom in de comments!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.