Asics hardloopschoenen: 10 maanden na aankoop

Asics hardloopschoenen

In oktober 2019 kocht ik weer nieuwe Asics hardloopschoenen omdat mijn oude behoorlijk versleten waren. Dit is het model: GT-2000 7, Narrow 2a in maat 40,5.

Asics hardloopschoenen na 10 maanden

Inmiddels is het zo'n 10 maanden later, en zit er één flinke slijtageplek onder de rechterzool. Heel apart, want bij de linkerschoen is dat niet het geval. Als ik naar de zool bij de hák kijk, ziet die er volgens mij nog prima uit. Zou dit betekenen dat ik niet op mijn hakken land?

Positief is dat er amper slijtage is aan de binnenkant van de hiel. In het verleden moest ik soms noodgedwongen nieuwe hardloopschoenen kopen omdat daar een groot gat onstond, waardoor ik enorme blaren kreeg. Dat is bij dit model dus niet het geval.

Verouderd model in de uitverkoop online kopen

Hoe dan ook, ik dacht slim te zijn en ditzelfde model nu alvast weer online te kopen. Maar dat blijkt lastiger dan verwacht. Vooral omdat mijn maat meestal niet meer beschikbaar is. Uiteindelijk zal het er dus toch op neerkomen dat ik naar de stad moet, om ter plekke een paar nieuwe hardloopschoenen te kopen.

Nu met corona vind ik dat nog meer een gedoe dan anders. Hardloopschoenen kopen vind ik doorgaans niets aan, omdat ik toch veroordeeld ben tot Asics. En in de winkel bij ons in de stad hebben ze doorgaans maar 1 model, in 1 kleur.

Er valt dus niets te kiezen.

En dat vind ik best jammer! Het lijkt me leuk om echt mooie hardloopschoenen uit te kunnen zoeken.

Similar Posts

2 Comments

  1. Waarom veroordeeld tot Asics? Er zijn nieuwe merken de laatste tijd opgekomen; ON, Hoka, Skechers. En wellicht hebben andere merken inmiddels wél geschikte schoenen voor jou?
    Ga eens naar een andere loopzaak, buiten jouw stad, zou ik zeggen. PK hardloopwinkel in Dodewaard is bijv een van de grootste winkels.
    Succes!

    1. Bij de hardloopwinkel bij mij in de buurt hebben ze voor mij meestal alleen maar Asics of Saucony helaas. Maar inderdaad, ik zou een andere winkel ergens anders kunnen proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.