Nieuwe hardloopschoenen online gekocht: Asics GT 2000 11

asics gt 2000 11

Het was weer zover: de zolen van mijn Asics GT 2000 hardloopschoenen vertoonden grote plekken van slijtage en ik kreeg last van kleine pijntjes. Dat is doorgaans het signaal dat het tijd is voor nieuwe hardloopschoenen. Meestal is dat na zo'n 10 maanden, 6 x per week hardlopen.

Inmiddels koop ik mijn nieuwe hardloopschoenen standaard online.

Hardloopschoenen online kopen

In principe moet je hardloopschoenen beslist niet online kopen, tenzij je precies weet welk model je nodig hebt. En dat weet ik. Ik moet de Asics 2000 GT hardloopschoenen lijn hebben. Elk jaar komt er een nieuw model uit van de Asics 2000 GT, maar de basis blijft hetzelfde.

Koop je allereerste hardloopschoenen niet online!

Vroeger kocht ik mijn nieuwe hardloopschoenen telkens braaf in dezelfde speciaalzaak. En dat is nog steeds een sympathieke optie. Op die manier steun je speciaalzaken voor hardlopers, en zeker als je voor het eerst hardloopschoenen gaat kopen kun je niet zonder hun deskundig advies.

Waarom ik mijn hardloopschoenen online koop

Maar na ruim 20 jaar hardlopen, en het beperkte aanbod bij de speciaalzaak bij mij in de buurt is hun meerwaarde niet meer zo groot. Als ik daar naar toe ga kan ik kiezen uit maar liefst 1 model. En dat zijn altijd Asics GT 2000. Online heb ik veel meer keuze uit kleuren, en ben ik bovendien zo'n 50 euro goedkoper uit. Hoewel ik ze graag steun, vind ik het prijsverschil simpelweg te groot. Bovendien zitten ze in het centrum, waardoor ze niet zo eenvoudig te bereiken zijn vanuit het buitengebied waar ik woon.

Onderkant zool Asics GT 2000 11

Zijaanzicht Asics 2000 GT

Asics 2000 GT close-up

asics hardloopschoenen

Hier zit ik aan het ontbijt met mijn nieuwe Asics GT 2000 11 al aan, klaar om daarna te gaan hardlopen. Voordat ik 's avonds naar bed ga, leg ik mijn hardloopkleding en schoenen klaar. Zodra ik 's ochtends de keuken inloop, trek ik ze aan.

Dit keer kocht ik mijn nieuwe Asics  GT 2000 bij de online Asics outlet. Deze nieuwe hardloopschoenen kostten me 89,60.

asics 2000 11

Ik ben er helemaal blij mee, en vind vooral de kleur erg leuk.

Tot slot

Wil jij ook bezuinigen op je hardloopschoenen door ze online te kopen? Doe dat dan pas nádat je eerst een paar hardloopschoenen bij een speciaalzaak hebt laten aanmeten die goed bevallen. Pas als je zeker weet dat je met een bepaald type hardloopschoenen blessurevrij kunt hardlopen, zou ik ze online kopen.

Ik maak altijd een foto van de doos waarin ze zitten, zodat ik alle informatie heb die ik nodig heb om een jaar later nieuwe hardloopschoenen te kunnen kopen. Inmiddels heb ik door dat GT 2000 niet veranderd, maar wel het getal erachter. Inmiddels zijn de nieuwste de Asics GT 2000 12, maar door het model nummer 11 (of 10 of voor mijn part 9 ) te kopen, kan ik besparen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.