Hardloopschoenen: de bekendste merken

hardloopschoenen

Voordat ik ontdekte dat hardlopen fijn is om te doen, dacht ik bij hardloopschoenen eigenlijk alleen maar aan het merk Nike.

Maar in 17 jaar hardlopen heb ik nog nooit hardloopschoenen van het merk Nike gehad! Niet omdat ik dat niet wil, maar omdat ze dat merk niet verkopen bij de enige speciaalzaak in hardloopschoenen bij mij in de buurt.

Er is meer in de wereld dan Nike

Toen ik ging hardlopen ontdekte ik dat er in Hardloopland veel meer merken populair zijn dan alleen maar Nike. De twee merken die ik tot dusver heb gedragen zijn Asics and Saucony. Ook weer niet vanwege diepgaande redenen, maar simpelweg omdat dat de hardloopschoenen waren die de experts me aanraden.

Hardloopschoenen: bekende merken

Een kijkje op de site van Runner's World levert het volgende rijtje bekende merken voor hardloopschoenen op:

  • Nike
  • Brooks
  • Asics
  • Saucony
  • New Balance

Niet zo bekende merken hardloopschoenen

Een speciale vermelding wil ik hier even maken voor de hardloopschoenen van Decathlon.

Kalenji

Kalenji is niet een wereldwijd bekend merk, en het zijn hardloopschoenen uit het zogenoemde 'goedkopere segment'. Ik heb ze zelf nog niet geprobeerd, maar ik zou dat best een keer willen. De prijs is namelijk aangenaam laag: je hebt al een paar hardloopschoenen voor rond de 50,-. De reden dat ik ze nog niet gekocht heb, is dat er geen Decathlon winkel in de buurt is. En ik durf ze niet goed ongezien en ongepast online te kopen.

Skecher schoenen

Een ander merk waar je misschien niet meteen aan denkt bij hardloopschoenen zijn Skechers schoenen. Skechers schoenen zijn te koop bij 'gewone' schoenenwinkels zoals Schuurman schoenen. En het merk heeft warempel ook hardloopschoenen.

Hardloopschoenen van de Lidl

Last but not least: de Lidl! Ook daar hebben ze regelmatig hardloopschoenen in de aanbieding. Hiervan heb ik zelf ook een paar. Ik vind ze heerlijk zitten, maar ik kan ze zeker niet vaker dan 1 keer per week dragen. Want ik krijg er wel diverse pijntjes van. Maar ze lopen heerlijk licht.

Tot slot

Het is een bekend vraagstuk: 'Moeten hardloopschoenen duur zijn om goed te zijn?' In haar boek Alles wat je weten wilt over hardlopen concludeert Mariska van Sprundel dat er geen bewijs is dat dure hardloopschoenen met allerlei 'cushioning' en dergelijke beter zijn dan goedkope hardloopschoenen.

Persoonlijk merk ik dus wel dat ik klachten krijg als ik op de lichte sportschoenen van de Lidl koop. Voor mij zijn de wat duurdere hardloopschoenen met meer ondersteuning dus zeker wel het geld waard.

Mijn ervaringen met hardloopschoenen bestaat uit de merken Asics en Saucony.

Lees ook: Wat zijn goede hardloopschoenen?

Nu ben ik wel benieuwd: welke merken hardloopschoenen heb jij geprobeerd? En wat is je favoriet?

Similar Posts

3 Comments

  1. Ik was fervent Ascics Nimbus runner maar ben overgestapt op Mizuno op advies in hardloopwinkel. Ik gebruik ook inlegzolen van een ander merk (my sole). Ik heb sindsdien geen peesplaatproblemen meer gehad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.