H&M sportkleding: shorts tijdens hardlopen review

H&M hardloopbroek

Bij de H&M kocht ik grijze shorts voor lente en zomer. Dit sportbroekje kostte 14,95. Afgelopen week droeg ik deze shorts voor het eerst, en hieronder vind je mijn ervaringen met deze H&M sportbroek.

H&M sportkleding voor lente en zomer

De reden dat ik deze H&M sportbroek kocht was de kleur, het materiaal en het eenvoudige model! Ik houd van simpel grijs, zonder tierlantijntjes of strepen en dergelijke. De sportbroek is kort, maar niet zo kort dat ik er niet meer mee naar buiten durf. Het materiaal is prettig en lijkt een beetje op joggingstof. Er zit een touwtje in de taille waardoor je zeker weet dat de broek niet kan afzakken.

Geen echte hardloopshort

De sportbroek die ik kocht is niet een echte hardloopshort. Die verkopen ze ook bij de H&M, en bestaat daar uit shorts met daaronder strakke tights. Het idee achter dit type hardloopshort vind ik heel goed. Je combineert de voordelen van een wat wijder vallend broekje met de voordelen van tights. Voor wie korte shorts te kort voelen, zorgen de tights er voor dat je toch het idee krijgt dat alles netjes bedekt is.

Maar mij staat dit type broekje helaas totaal niet. Mijn benen zien er uit als afgeknepen worstjes, en het broekje staat raar bij mij.

H&M sportkleding: shorts specificaties

  • De buitenlaag van deze H&M sportbroek bestaat voor 92% uit polyester en 8% elasthan.
  • De binnenlaag bestaat uit 89% polyester en 11% elasthan.

Rechtsvoor zit een zakje verstopt aan de binnenkant. Maar dat is klein, en je kunt er niet meer in stoppen dan een kleine huissleutel. Geen ruimte voor een smartphone dus.

De shorts hebben een koordje.

Sportkleding H&M: sport shorts in beeld

H&M sportkleding

Close up: binnenkant:

H&M sportkleding

Foto achterkant van de shorts:

H&M sportkleding

H&M sportbroek in de praktijk

Eén van de belangrijkste dingen van een sportbroek tijdens het hardopen vind ik dat hij niet moet gaan opkruipen. Dat doen deze shorts niet bij mij. Ik kan er dus prettig en prima mee lopen.

H&M shorts versus de Kalenji Running Shorts

Ik had de H&M shorts gekocht voordat ik de Kalenji Running Shorts aanschafte. Vervolgens liet ik de shorts steeds links liggen, omdat de Kalenji Running Shorts zo superhandig en prettig zijn. Zo hebben die een binnenbroekje, en de shorts van de H&M niet.

Als ik de twee vergelijk dan vind ik de Kalenji Running Shorts een stuk beter. Er zitten veel meer zakken in, en ze zijn daarmee veel praktischer. Als je een grote afstand wilt lopen zou ik beslist de Kalenji Running Shorts kiezen.

Maar: voor korte afstanden of als het heel warm is, zijn de H&M shorts ook best fijn. En een voordeel van de H&M shorts is dat ze korter zijn dan de Kalenji Running Shorts. Bij tropische temperaturen kan dit prettig zijn.

Praktische informatie over deze H&M shorts

Deze H&M shorts kostten mij 14,95.H&M sportkleding

Wat is jouw favoriete merk hardloopshorts?

Similar Posts

2 Comments

  1. Het lijkt mij een fijne hardloopbroek. Hoe hij precies zit is moeilijk te zien door de ietwat vreemde positie waarin je jezelf fotografeert ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.