Hardlooptights 2018: trends en informatie

hardlooptights 2018

In het tijdschrift Runner's World kwam ik een artikel tegen over hardlooptights. En ze zeiden daarin iets dat me trof:

'Dit zie je niet meer zo vaak: een traditionele broekband met koordsluiting.'

Ik heb zelf namelijk altijd het idee dat zo'n koordsluiting hardlooptights betrouwbaarder maakt. Want zelfs als ze te wijd zijn en afzakken, dan kun je ze met een koordje iets strakker maken. Dus de melding dat je deze constructie minder ziet in hardlooptights verbaasde me.

Hardlooptights met 'traditionele broekband met koordsluiting'

Om te zien hoe zo'n 'traditionele broekband met koordsluiting' er dan uitziet googlede ik het betreffende model tights: New Balance Printed Impact Tight. En dat leverde bijvoorbeeld deze hardlooptight op:

running tights
80,99 bij bol.com

Maar ik kon helaas nergens meer informatie vinden over de broekband. Zo op het oog lijkt het een gewone broekband vind ik.

Hardlooptights anno 2018

Volgens Runner's World bieden hardlooptights anno 2018 het volgende:

  1. De afgelopen tien jaar, waren hardlooptights 'zwart en functioneel' maar anno 2018 zijn ze kakelbont, met allerlei patronen en diverse kleurtjes.
  2. Steeds meer hardlooptights hebben een extra brede broekband. Dat wordt ook wel de 'comfortband' genoemd. Maar een dergelijke brede band, staat helaas niet garant voor draagplezier. Ondanks de naam, aldus Runner's World.
  3. Sommige hardlooptights sluiten heel hoog: boven de navel.
  4. Bepaalde hardlooptights hebben vochtwerende broekbandzakjes. Dat is natuurlijk erg handig als het regent, en je wilt je smartphone droog houden.
  5. Tights hebben reflecterende details. Supergoed voor je zichtbaarheid!
  6. Er zijn tights met zogenoemde 'visnetstukken' er in. Dat zijn stukken waar het materiaal heel dun is, en je zelfs wat huid kunt zien doorschemeren. Dergelijke broeken zijn prettig in het voorjaar en de herfst.
  7. De goedkoopste hardlooptight die Runner's World bespreekt is van Reebok en kost 55,-. De duurste tights zijn van Saucony en Nike en kosten 90,-

Mijn hardlooptights

De bedragen die Runner's World noemt, zijn voor mij erg hoog. Zoveel heb ik nog nooit uitgegeven aan running tights. En ik denk ook niet dat ik dit gauw ga doen. Mijn hardlooptights van Ter Stal vind ik bijvoorbeeld ook prima.

Hoewel het natuurlijk zou kunnen dat ik compleet van de sokken geblazen wordt als ik zo'n echte dure kwaliteits tight zou proberen! Maar voor nu ben ik tevreden met de tights van de Action/Bristol/Hema/H&M.

Wat vind jij belangrijk aan hardlooptights? En wat geef je er gemiddeld aan uit?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.