Waarom ik meteen na het opstaan mijn hardloopkleding aantrek

's ochtends hardlopen

Als ik 's ochtends uit bed stap, is het eerste wat ik doe mijn hardloopkleding aantrekken.

Niet omdat ik onmiddellijk ga hardlopen, maar ik weet dat dit een goede manier is om mezelf te garanderen dat ik een half uur later inderdaad zal gaan hardlopen.

Waarom ik meteen na het opstaan mijn hardloopkleding aantrek

Het werkt namelijk drempelverlagend om te gaan hardlopen als je je hardloopkleding al aan hebt. Daarbij vind ik het essentieel dat ik ook mijn hardloopschoenen alvast aan heb. Stevig aangetrokken, en goed gestrikt. Dat werkt bij mij zo:

'Ik heb mijn hardloopkleding nu toch al aan, dus dan zal ik maar gaan ook.'

Oeps. Hardloopbroek binnenstebuiten

Op maandagochtend zat ik dus naar goed gebruik in mijn hardloopkleding mijn boterham te kauwen, toen ik ineens zag dat ik mijn Hema hardlooptights binnenstebuiten aan had. De naden waren duidelijk zichtbaar. Maar ik had mijn hardloopschoenen ook al aan. En ik had geen zin om te proberen mijn tights over de schoenen te wurmen.

Dat is bovendien een voordeel van in je eentje lopen: niemand zou me zien in mijn binnenstebuiten tights.

Verschillende kleuren sokken

Overigens kun je op de foto zien dat ik verschillende sokken droeg. Maar dat was omdat de binnenkant van de hakken van mijn hardloopschoenen totaal kapot* zijn. Daarom moet ik dikke sokken dragen, want anders krijg ik blaren. En dit waren de enige dikke sokken die ik zo snel kon vinden.

Als het om hardloopkleding gaat kan het me niet zoveel schelen hoe ik eruit zie. Als het maar comfortabel en zit, en zijn werk goed doet vind ik het wel best.

*Kapotte hielen hardloopschoenen

Die kapotte hielen in hardloopschoenen zijn overigens een veel voorkomend probleem te zijn. Als ik een paar nieuwe hardloopschoenen koop zijn de hielen binnen no time stuk. Erg vervelend!

Op welk moment trek jij je hardloopkleding en schoenen aan?

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.