Hardlooproute maken: 6 manieren om dat te doen!

hardlooproute maken

Een hardlooproute maken.

Ik doe het regelmatig! Simpelweg omdat het leuk is om verschillende routes te lopen. Zeker als ik last krijg van motivatieproblemen kan een nieuwe hardlooproute maken me weer op weg helpen.

Hardlooproute maken als de oude saai wordt

Net als muziek bij het hardlopen wordt een hardlooproute om een gegeven moment soms een beetje saai. Het is net alsof het looprondje of de muziek sleets wordt. Dan is het tijd voor een nieuwe route of een nieuwe playlist. De ervaring leert dat na een tijdje die muziek en hardlooproute weer leuk zijn!

Wat dat betreft is het net als speelgoed en kinderen. Als je bepaald speelgoed een tijdje opbergt in een kast, en ze het niet meer zien, dan zul je zien dat ze er na een paar maanden weer met hernieuwd plezier mee spelen!

Hardlooproute maken: hoe kun je dat doen?

1. Gewoon gaan met die banaan : )

De simpelste manier is om gewoon maar je voordeur uit te stappen en te gaan lopen. Zo heb ik mijn dagelijkse looproutes tenminste gemaakt. Het is wel handig om een beetje een idee te hebben hoe lang je wilt gaan lopen.

Mijn hardlooproutes duren ongeveer 45 minuten, en dan ben ik weer thuis.

Op deze manier een hardlooproute maken gaat heel natuurlijk. Je volgt als het ware je neus en ontdekt gaandeweg vanzelf of een weg leuk is om te lopen of niet. Mijn ervaring is dat een hardlooproute maken op deze manier het beste werkt als je hem zo'n 3 keer loopt.

De eerste keer is vooral een verkenning. De tweede keer herhaal je wat je hebt gelopen, en verbeter je punten die je niet optimaal vond. En de derde keer is de hardlooproute klaar!

2. Gebruik de gratis app eRoutes!

De eRoutes app is superleuk, want je kunt aangeven hoeveel kilometer je wilt lopen, en vervolgens verzint hij 3 hardlooproutes voor je om uit te kiezen! Onderweg krijg je ook nog eens aanwijzingen hoe je moet lopen. Dus je hoeft niet steeds te kijken of je wel goed loopt.

Bovendien zijn er gratis loopschema's. Je kunt er bijvoorbeeld een hardloopschema voor beginners maken om 5 kilometer te lopen in 12 weken. Binnenkort mijn review van deze functie.

N.B. Je kunt eRoute ook op je computer gebruiken. Dus als je geen fan bent van smartphones en/of apps kun je er nog steeds hardlooproutes mee maken.

3. Een hardlooproute maken met de routeplanner van het Fietsroutenetwerk

Je kunt ook een hardlooproute maken met de routeplanner van het Fietsroutenetwerk.Je klikt op een nummer, en kiest vervolgens een ander nummer in de richting die je wilt lopen. Door telkens een nummer te kiezen maak je je hardlooproute!

Wat ik hier zelf erg leuk aan vind, is dat je dan tijdens het lopen gewoon de bordjes met de getallen kunt volgen. Het is net een speurtocht : )

hardlooproute maken

4. Een route maken met RunnerMaps

Bij RunnerMaps klik je op het kaartje waar je wilt beginnen met hardlopen, en vervolgens zet je op het kaartje de route uit. Je krijgt dan informatie over het aantal kilometers. Het handige aan RunnerMaps vind ik dat je het ook kunt gebruiken voor een hardlooproute vinden! Niet iedereen heeft zin om er eentje te maken.

Dus waarom niet gebruik maken van de hardlooproutes die andere hardlopers voor je hebben gemaakt. In dat geval vink je linksboven 'Toon routes' aan en dan verschijnen allerlei leuke routes waarop je kunt klikken voor meer informatie.

5. Een hardlooproute maken met Google maps

Een andere manier van een hardlooproute maken is naar Google maps gaan. Type daar je adres in, en een adres waar je naartoe wilt. Vervolgens klik je op directions. Nu verschijnt de route. Klik vervolgens op het poppetje van de wandelaar, zodat je de route krijgt die geschikt is om te lopen.

Het voordeel van deze methode is dat Google vertelt hoeveel kilometer het is, en hoe lang je er wandelend over doet. Dat geeft een goede indicatie van de tijd die de looproute je zal kosten. Deze methode kun je ook toepassen vanaf andere plekken dan je thuis natuurlijk.

Je kunt ook ergens naar toe rijden van daar af ergens naar toe lopen.

Hieronder een voorbeeld van een hardlooproute die ik maakte met Google maps.

google maps

Een hardlooproute maken samenvattend

Een looproute uitstippelen is niet moeilijk. En dankzij de nieuwe technologie kun je allerlei leuke nieuwe wegen ontdekken om op te gaan hardlopen. Mijn favoriete methode van een looproute uitstippelen op dit moment is toch wel de eRoute app! Die maakt het mogelijk om in je eigen beweging nieuwe paden te betreden : )

Praktische informatie: de links op een rijtje

Leestip

Hoe maak of bepaal jij jouw hardlooproutes?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.