Hardloopblog

hardloopblogHet hardloopblog is ook in Nederland populair.

Er zijn dan ook diverse Nederlandse hardloopblogs. En Runner's World hield zelfs een wedstrijd in 2015 voor hardloopblog van het jaar. Het blog GirlsLove2Run won.

Wat maakt een goed hardloopblog?

Wat iemand een goed hardloopblog vind is denk ik heel persoonlijk. Maar uiteraard is er onderzoek naar gedaan! En daaruit bleek het volgende:

Een hardloopblog waarin een goed verhaal wordt gecombineerd met praktische tips vinden lezers het leukst.

Het verhaal op een blog zorgt voor een band met de lezer. Als lezer krijg je het gevoel dat je de blogger/hardloper kent. Je leeft mee. En praktische tips zijn erg handig om je als lezer te motiveren en te helpen.

Waarom zou je een hardloopblog beginnen?

Ooit was Ren mama, ren een rubriek op mijn blog Berichten van Het Moederfront. Maar op een gegeven moment schreef ik zoveel posts over hardlopen, dat ik het jammer vond dat die ondergesneeuwd werden door de algemene posts.

Bovendien leerde ik steeds meer over hardlopen. Onder andere door de fouten die ik maakte. En die wilde ik graag delen met anderen. Dat was voor mij de belangrijkste reden om een speciaal blog over hardlopen te beginnen:

Ik vond het leuk om over hardlopen te praten en te schrijven en wilde dat graag delen met anderen.

Maar er zijn veel meer redenen om een hardloopblog te beginnen.

 • Een hardloopblog kan jou helpen om te blijven hardlopen. Het werkt motiverend.
 • Met een hardloopblog houd je je eigen voortgang bij.
 • Het is een laagdrempelige manier om in contact te komen met andere hardlopers. Zeker als je geen lid bent van een hardloopvereniging en altijd in je eentje loopt.
 • Een hardloopblog kan je een betere hardloper maken. Doordat je over hardlopen schrijft, leer je er automatisch over.
 • Het is een manier om je enthousiasme over hardlopen te uiten en te delen. Ik merk bijvoorbeeld wel eens dat mensen me vervelend vinden als ik vertel hoe leuk hardlopen wel niet is. Maar op mijn blog kan ik helemaal los gaan!

Hardloopblogs: soorten

Er zijn allerlei soorten hardloopblogs. Je hebt hele persoonlijke hardloopblogs, je hebt informatieve hardloopblogs, je hebt technische hardloopblogs, blogs met hardloopnieuws, blogs met verhalen over trainingsschema's en persoonlijke records, en blogs die vooral over producten gaan die met hardlopen te maken hebben.

Mannelijke en vrouwelijke hardloopblogs

In het algemeen, en kort door de bocht, zou je kunnen zeggen dat vrouwen eerder geneigd zijn om ook persoonlijke verhalen te schrijven op hun blog. En dat mannelijke hardloopblogs zich meer concentreren op technische aspecten en product reviews. Maar dat is echt heel algemeen. Uiteraard zijn er ook mannelijke hardlopers die persoonlijk bloggen, en vrouwelijke hardlopers die bloggen over producten.

Hier onder een overzicht van bekende Nederlandse hardloopblogs

Hier onder vind je een overzicht van bekende Nederlandse hardloopblogs. Het zijn niet mijn persoonlijke favorieten, maar het zijn blogs die vaak als favoriete hardloopblogs worden genoemd.

Mijn favoriete hardloopblog

Als ik een favoriet hardloopblog zou moeten noemen dan zou dat het blog zijn van John 'the penguin' Bingham. Hij schrijft humoristisch, persoonlijk en informatief. Wat mij betreft het perfecte hardloopblog. Maar helaas is hij gestopt met bloggen.

Wat is jouw favoriete hardloopblog? En wat zoek je in een hardloopblog?

Similar Posts

4 Comments

 1. Leuk zeg, een overzicht van de hardloopblogs! En bloggen over hardlopen werkt zeker motiverend, als ik een keer geen zin heb denk ik altijd "ik moet wel lopen, ik ben een hardloopblogger". Werkt tot nu toe heel goed!

 2. Leuke blogs zijn dit inderdaad om te volgen. Komen vaak hele handige tips op.
  Laatst las ik ook van een hele muzieklijst voor bij het hardlopen die je kan gebruiken bij verschillende trainingen.

  Luisteren jullie naar muziek tijdens het hardlopen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.