10 Tips voor een succesvol loopleven van een sporthater

sporthater

Naast wiskunde had ik op school het meest hekel aan het vak gym. Het feit dat ik hartstikke slecht was in sport speelde daarbij een grote rol.

Ik heb sporten nooit leuk gevonden. En nog steeds niet. Een tijdje terug zei een kennis tegen me:

'Jij bent wel sportief hè?!'

En eerlijk gezegd voelde ik me gewoon een beetje beledigd! Want ik wil helemaal niet sportief zijn. Ik vind sport stom.

Maar goed, hardlopen doe ik wel graag.

En dit zijn mijn tips voor een succesvol hardloopleven

Tips voor een succesvol hardloopleven van iemand die een hekel heeft aan sport : )

10 Tips voor een succesvol hardloopleven van een sporthater

  1. Vind je 'haakje'. Graaf diep in jezelf en vind jouw reden om te gaan hardlopen. Toen ik net begon met hardlopen was dat de belofte van rust en tijd voor mezelf. En inmiddels is daarbij gekomen dat ik ongestraft 's avonds chocola kan snoepen en dat de koffie van 10 uur dan extra lekker is.
  2. Maak er zo snel mogelijk een gewoonte van. Regelmatig denk ik 's ochtends in bed: 'Getver, ik ga vandaag niet hardlopen. Ik heb helemaal geen zin.' Maar als ik dan 30 minuten op ben, dan voelt het raar om niet te gaan hardlopen. De macht van de gewoonte neemt het dan van me over.
  3. Gun jezelf leuke hardloopkleding. Het is vrouwen eigen, maar een nieuwe outfit doet wonderen voor de motivatie.
  4. Vergelijk jezelf voor niet met anderen. Niets is zo deprimerend als kijken hoe snel en mooi anderen hardlopen. Vergelijk jezelf daarom vooral niet met anderen.
  5. Streef naar een zogenoemde 'intrinsieke motivatie. Dat wil zeggen dat je gaat hardlopen omdat je dat diep van binnen zelf wilt. Het nadeel van een extrinstieke motivatie, zoals deelname aan een wedstrijd, is dat je daarna in een gat kunt vallen. En opnieuw een motivatie moet gaan zoeken.
  6. Loop minimaal 3 keer per week 30 minuten. Dat is genoeg om de gezondheidsvoordelen van hardlopen binnen te slepen.
  7. Maak je niet te druk om je gemiddelde loopsnelheid of afstand. Streef naar 30 minuten hardlopen.
  8. Gun jezelf voldoende rust. Zo voorkom je blessures bij hardlopen.
  9. Ren vooral niet te hard: je moet nog kunnen babbelen tijdens het hardlopen.
  10. Beschouw hardlopen als een vriend die er altijd voor je is. Het enige dat je hoeft te doen is je hardloopschoenen aantrekken en naar buiten te gaan. En ze is er voor je.

Succes!

Ook al is sport je vijand, hardlopen kan je vriend zijn : )

Lees ook mijn lijst met maar liefst 29 hardloop tips.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.