Lopen in de ochtend, middag of avond?

Eén van de vele plusplunten van hardlopen is dat je het overal, en altijd kunt doen.

Toch loop ik altijd in de ochtend. Want als ik dat niet doe, heb ik zo'n zeurderig gevoel dat ik eigenlijk nog moet. En de enige manier om daarvan af te komen, is door te gaan hardlopen. Daarna strekt de rest van de dag zich aangenaam voor mij uit, in de prettige wetenschap dat ik alweer voldaan heb aan de bewegingsnorm van minimaal 30 minuten intensief bewegen. Ik houd mijn geest tevreden door 's ochtends te lopen.

Maar mijn lichaam loopt liever 's avonds. De keren dat het toevallig zo uitkwam dat ik pas rond een uur of zeven kon gaan hardlopen, was ik telkens weer verbaasd over hoe makkelijk het ging, en hoe mijn tempo moeiteloos hoger lag.

Mijn geest speelt echter de baas over mijn lichaam, en dus blijf ik een langzame ochtendloper.
En de snelle avondloper blijft een incident.

Ben jij een ochtendloper, middagloper, of avondloper?

Similar Posts

7 Comments

  1. Avondloper! Ik moet zo aanmezelf trekken als ik 's ochtends ren. Ik zou dolgraag voor mijn werk willen rennen, maar ik ben de hele dag koud en kapot als ik dat doe. Dus eten we om zes uur, jonas ik de kinderen in bed en ga gauw een rondje rennen. Te laat is ook weer niet goed want dan kan ik niet slapen.

  2. Grappig, bij mij is het precies andersom. Ik ben 's avonds fitter, bovendien heb ik 's mirgens helemaal geen tijd om te lopen, dus ik loop hooguit in de avond of eind van de middag. Maar als het zo eens uitkomt gelijk 's morgens vroeg, dan lijkt het wel vanzelf te gaan. En ik voel me de hele dag geweldig.

  3. Ik loop veel liever in de ochtend. Dan hoef ik me maar 1 keer te douchen, hoef geen rekening te houden met wat ik ervoor eet. Plus in de ochtend heb ik meer energie, 's avonds ben ik soms te moe om te gaan. Ik loop 1 keer in de week 's avonds met vriendinnen, de rest lekker 's ochtends!

  4. Ochtend- of middagloper, maar geen avondloper. Ik vind lopen in het donker niet fijn. En 's avonds wil ik relaxen, en niet nog 'moeten' lopen.
    Iedere zaterdagochtend heb ik looptraining, en ik vind dat echt een geweldig begin van het weekend - gezellig, en een heel voldaan gevoel en goede start van het weekend.
    Groetjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.