Hoe ziet jouw hardloopweek er uit?

hardloperMijn hardloopweek is in de dertien jaar dat ik loop veranderd. Dat ging geleidelijk, en werd meestal bepaald door de omstandigheden. Zelden was het een bewuste beslissing!

Toen ik begon waren de kinderen nog klein, en kon ik alleen 's avonds als mijn man thuis kwam gaan. En omdat ik dat niet fijn vond, liep ik meestal maar één keer per week: op zondag.

Van 1 naar 2 keer per week

Zo'n vijf jaar later las ik op een donderdagochtend Amby Burfoot's boek Hardlopen voor beginners. Prompt kreeg ik zin om te gaan hardlopen. En al snel werd donderdagmorgen een vaste hardloopdag. Voortaan liep ik twee keer per week: op zondag en donderdag.

Van 2 naar 3 keer per week

In de jaren die volgden kwam de dinsdag daar nog bij. Eindelijk had ik de aanbevolen frequentie bereikt! Drie keer per week.

Zo is het jarenlang gebleven, tot we verhuisden naar het platteland.

Van 3 naar 6 keer per week

Daar ontdekte ik dat ik de kinderen best hardlopend naar school kon brengen. Zij op de fiets, ik er naast. Maar dit zorgde er wel voor dat ik ineens elke dag liep. Voor de afwisseling fíetste ik op donderdag, zaterdag werd mijn rustdag, en op zondag deed ik mijn duurloop.

Maar op een gegeven moment begon ik op zaterdag tegen zondag aan te hikken. Eigenlijk wilde ik zondag graag vrij hebben. Om dit voor elkaar te krijgen, ging ik hardlopen op zaterdag. Want ik wist dat dit de enige manier was om toestemming van mezelf te krijgen om zondag niets te doen. Je lichaam moet immers één dag rust hebben?! Dat werd de zondag.

Mijn loopweek nu

Op dit moment ziet mijn loopweek er als volgt uit:

  • Maandag: 7:50 - 9:45 hardlopen
  • Dinsdag: 7:.50 - 9:45  hardlopen
  • Woensdag: in de zomer 60 minuten tuinieren wat ik tel als crosstraining. In de winter hardlopen
  • Donderdag: 20 kilometer fietsen
  • Vrijdag: 7:50 - 9:45 hardlopen
  • zaterdag: 8:00 - 9:40 hardlopen
  • Zondag: rustdag

Na mijn hardlooprondje doe ik nog 10 minuten op de crosstrainer voor het verkwikte gevoel daarna.

Hoe ziet jouw hardloopweek er uit?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.