Prepaid mobieltje en GPS

Ik ben iemand met een mobieltje van 10 euro van de Kijkshop, waarvan 5 euro beltegoed is. Een mobieltje waarmee ik alleen maar kan bellen, en waarmee ik zwaar dyslectisch lijk als ik een sms probeer te versturen. Of beter gezegd, zo iemand wás ik.

Want om gebruik te kunnen maken van de leuke running apps die beschikbaar zijn voor hardlopers, heb ik een zogenaamde smart phone aangeschaft, en ben plotseling met een grote sprong in het jaar 2012 beland wat betreft mobiele telefonie.

Running apps: GPS nodig!

Als je van een running app gebruik wilt maken is het namelijk essentieel dat je mobieltje beschikt over GPS. Dat ontdekte ik afgelopen zondag toen ik de Zombies Run app gebruikte op de iPod Touch van mijn oudste zoon. Ik miste bepaalde 'features' van de app omdat de iPod Touch geen GPS heeft. En noem me raar, maar ik vond het vervelend dat er geen zombies achter me aan kwamen.

GPS op een prepaid mobieltje: kost dat niet heel veel geld?

Aangezien ik niet van plan was ooit telefoontjes te plegen met mijn mobieltje, wilde ik beslist geen abonnement. Nee, ik wilde gewoon weer een prepaid telefoontje waar ik dan 1 keer per jaar een tientje op zou zetten. En dat is waar de problemen begonnen.

Want bij de eerste winkel, Belpunt Telecommunicatie, waar ze mobieltjes verkochten vertelde de verkoper mij dat als ik GPS op mijn mobieltje wilde, ik dús een abonnement zou moeten nemen. 'Anders bent u elke dag zó 20 euro kwijt, want als u GPS gebruikt maakt u gebruik van het internet,' zei de verkoper.

GPS heeft niet met internet te maken

Nou had ik van te voren informatie gezocht op internet over eventuele internetkosten als gevolg van het gebruik van GPS, en iemand zei daar dat GPS niets met internet te maken heeft, omdat het via satelliet gaat.

Ik besloot daarom een second, third en eventueel fourth opinion te vragen. Ik ging naar de Dixons, waar ze helemaal geen benul hadden, en me zelfs een iPod Nano adviseerden. Uiteindelijk slaagde ik bij de Vodafonewinkel, waar de verkoper me ervan verzekerde dat ik met een Samsung Galaxy Mini, in prepaid vorm, zonder problemen GPS zou hebben zonder kosten te maken.

De Samsung Galaxy Mini prepaid doet het met GPS!

Gisteren gebruikte ik mijn spiksplinternieuwe Samsung Galaxy Mini voor het eerst, en tot mijn opluchting werkte de GPS uitstekend.

Dankzij de Zombies Run app werd ik ettelijke keren gewaarschuwd dat ik snelheid moest vermeerderen, omdat er zombies achter me aan zaten. Twee keer wist ik succesvol te ontsnappen maar een derde keer kregen de zombies me te pakken. Het mag een wonder heten dat ik deze cruciale bevinden nog voor jullie kan typen!

Conclusie

Voor alle verdwaasde zielen die niet van mobieltjes houden, maar wel van hardlopen en running apps, en die zich afvragen of GPS beschikbaar is op een prepaid mobieltje is het antwoord dus: Ja.

Voor mij was het erg lastig om dit antwoord te vinden, en ik hoop dat ik met deze informatie andere digibeten kan helpen.

Similar Posts

5 Comments

 1. Ik heb een heel goedkoop internetabonnementje maar zoonlief met hetzelfde mobieltje heeft prepaid die hij omzet in internet-MB's en daar werkt de GPS inderdaad ook op.

  Maar ... omdat ik vlakbij een defensie-zone woon, weigert de GPS vaak een groot deel van de route, dus loop ik toch nog zonder een app (grrr). Ik ga nog wel even testen of het verschil maakt als ik mijn mobieltje op mijn arm ofzo heb ipv in mijn broekzak, wie weet is dat de oplossing. Eerst het lopen maar weer eens oppakken ...

 2. Ik heb een samsung galaxy s en daarop is de GPS een ramp. Bij hoge bomen valt ie uit, vervolgens gaat ie schatten hoe hard ik gelopen heb en tot overmaat van ramp geeft ie aan dat ik dwars door huizen of over het water heb gelopen. Gisteren bv een bosloop gedaan met de iphone van mijn man en die is geen enkele keer uitgevallen én gaf de route exacter aan dan mijn galaxy ooit deed.

  Ik hoop dat de mini het beter doet.

 3. Bedankt voor deze leuke blog, goed om te weten dat het zo kan zonder internet met GPS! Heb je het inmiddels al uitgeprobeerd?

  Voer je dan ook je gegevens vervolgens in op je computer om te zien hoeveel je gelopen hebt of iets dergelijks? Kan dat via een kabeltje of heb je dan toch internet nodig?

  Groetjes,
  Bert

  1. Als ik thuis kom kan ik met mijn Samsung via WiFi op ons internet, en 'sync' dan mijn gegevens. Zo wordt automatisch het aantal kilometers en de route die ik heb gelopen opgeslagen. Daarvoor heb ik geen kabeltje nodig, maar wel internet. Maar dat is thuis dus gratis.

   De meneer in de Vodafone winkel heeft mijn mobieltje zo ingesteld dat buiten ons netwerk, mijn mobieltje niet op internet gaat, om te voorkomen dat het geld kost. De GPS werkt goed, en ik word vaak opgejaagd door zombies!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.