Lopers Attitude

lopers attitude

Het blijft een lastig vraagstuk: Mag je gaan hardlopen als je last hebt van een luchtinfectie? Wanneer is het beter om niet te gaan hardlopen? In mijn post Verkouden hardlopen: do's en dont's lees je het antwoord.

Zes jaar geleden schreef ik er onderstaande post over.

Toen ging ik dus wél hardlopen terwijl ik verkouden was, en me niet zo lekker voelde...

Lopers Attitude

Ik twijfelde: zou ik gaan lopen of niet?

Ik had immers last van een lichte luchtweginfectie, en kon precies aangeven waar mijn luchtpijp liep, maar ik had geen koorts. Uiteindelijk won mijn wantrouwen ten aanzien van mezelf het, en besloot ik gewoon te gaan. Ondanks 10 jaar hardlopen verdenk ik mezelf namelijk nog steeds van luiheid en smoesjes.

Omdat ik naast een luchtweginfectie ook nog kampte met allerlei moederlijke schuldgevoelens nam ik mijn zoon Ot (11) mee, zodat ik eens even de banden kon aanhalen. Het werd een barre tocht. En niet alleen omdat Ot alleen maar praatte over oordopjes en het verschil tussen mp3- en mp4spelers. Ik voelde me toch niet optimaal.

Koffie break

Met vereende krachten lukte het me om het doel van deze zondag te bereiken: restaurant De Smoks in Zelhem. Daar laafde ik mezelf aan twee koppen koffie, en Ot hield genadig even zijn mond terwijl hij een groot stuk appeltaart naar binnen werkte.

'Terug gaan we wandelen!'

'Terug gaan we gewoon wandelen Ot!' besloot ik. 'Mama is niet zo goed in orde.' Zo gezegd, zo gedaan. Als ik ren, kost de afstand Zelhem-Doetinchem me een half uurtje, maar in wandeltempo werd het een uur. We waren bijna thuis toen een auto luid toeterend stopte.

Ridder in een Opel Zafira

Mijn bloedeigen man leunde naar buiten en zei:

'Ik dacht dat je het misschien niet meer kon volhouden, en wilde je ophalen!'

Hij steeg met sprongen in mijn achting! Wat een lief gebaar! En bij mezelf dacht ik: 'Ik heb dan weliswaar geen ridder op een wit paard, maar wel een ridder in een Opel Zafira!'

Afmaken waar je aan begint!

Ik aanschouwde de resterende anderhalve kilometer, en keek verlangend naar de auto, maar besloot toen: 'Nee, nu wil ik het afmaken ook.' En toen we de auto in de verte zagen verdwijnen, doceerde ik:

'Kijk Ot, zo moet je dat doen: je moet altijd afmaken waar je aan begint. Dat heet 'doorzettingsvermogen' en 'wilskracht'. Dat is heel belangrijk in het leven!'

Maar Ot vond: 'Ik was gewoon in de auto gestapt mama. En denk je dat ze ooit mp5-spelers gaan maken?'

Lopers Attitude

Thuis vertelde mijn man dat hij onderweg een hardloper, die uit de richting van Zelhem kwam, had gevraagd of hij een vrouw met kind-op-de-fiets had gezien, en verteld dat hij me wilde ophalen omdat ik me niet lekker voelde.
Toen antwoordde de hardloper vertrouwelijk dat hij zich ook niet lekker voelde. 'Morgen ga ik naar de dokter!'

Toen dacht ik: 'Nog zo'n gek, net als Nicole, die gaat lopen als hij zich niet optimaal voelt' verklaarde mijn man.
En ik zei trots: 'Ja, dat heet Lopers Attitude!'

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.