Ik ga hardlopen, en ik neem mee:

Ik doe mee met Vriendelijke Woensdag. Doe ook mee!

Zo erg als de hardloper in het plaatje ben ik niet, maar toch heb ik wel wat spulletjes bij me als ik ga hardlopen.

Huissleutel

Als ik ga hardlopen heb ik in ieder geval altijd mijn huissleutel bij me. In de winter draag ik vaak een 'ademende' bodywarmer, en die heeft handige zakken. In de zomer kan ik mijn sleutel kwijt in een zakje op de pijp van mijn hardlooprokje.

Hartslagmeter en iPod

Behalve mijn sleutel draag ik om mijn pols een horloge, de Polar FT4, om mijn hartslag te bepalen, en een borstband. En in mijn hand heb ik mijn iPod. De iPod voorziet mijn van country and western liedjes, en meet bovendien de afstand. Ik had nooit iets met hartslagmeters, maar ik heb hem nu echt altijd om. Ik vind het ideaal om te bepalen of ik niet veel te hard ga, of juist te langzaam.

Geld

Op zondag ren ik langere afstanden, die ik halverwege onderbreek voor een kop koffie. Op zondagen heb ik dus ook nog een beetje geld bij me.

Mobieltje

En heel soms, heb ik op zondag ook een mobieltje bij me. Als ik me niet zo lekker voel, en me zorgen maak of ik het wel kan volhouden, of als de weeromstandigheden erg twijfelachtig zijn. Maar in mijn tienjarige hardloopcarrière heb ik daar maar 1 keer gebruik van gemaakt. En dat beviel helemaal niet, want het gaf een katerig gevoel dat ik het niet 'af' had gemaakt.

Soms vind ik dat ik wel erg veel bij me heb! Dan verstop ik de sleutel ergens, zodat ik die niet hoef mee te nemen. Maar mijn hartslaghorloge en iPod vind ik moeilijker om achter te laten.

Wat neem jij mee als je gaat hardlopen, en hoe?

Similar Posts

8 Comments

 1. Ik heb alleen een sleutel bij me en dan ook alleen als ik weet dat er niemand thuis is bij thuiskomst, anders laat ik die ook nog thuis. Die bewaar ik in een zakje in mijn broek.
  En natuurlijk heb ik een horloge om, om de tijd bij te houden.
  En verder helemaal niets!

 2. Ik neem Evy mee op m'n iPhone en daarop heb ik ook nog een afstandsmeter zodat ik achteraf kan zien hoe hard ik loop en welke route. Verder ook m'n huissleutels, 3 in totaal, pff! Geen water of geld, ik loop nog geen lange afstanden maar daar wil ik wel naartoe werken.

 3. Mijn iPhone, met Nike + erop, om tijd, afstand en snelheid te meten. Papieren zakdoekjes, omdat ik in de winter altijd een loopneus krijg en in het voorjaar heb ik last van hooikoorts......
  Soms de sleutel, als er niemand thuis is.

 4. Afhankelijk van hoe ver ik ga ...

  5km: sleutel en garmin met hartslagmeter
  10km: idem 5 + zakdoekjes multi purpose
  15 km: idem 10 + water als het warm is, lipbalsem
  21 km: idem 15 maar altijd water + belt met mobiel in plasticzakje tegen zweet
  >25 km: idem 21 km + water vervangen door sportdrank + sportgels + winegums + druivensuiker dan draag ik ook altijd een wielershirt want daarin zitten handige zakken
  soms als ik niet in de buurt loop ook pinpas, ov-chip, geld

  kijk ook eens oop mijn blog http://djaktief.wordpress.com

  groetjes,

  Dorothé

 5. Afhankelijk van de soort sport kan ik me volhangen met gadgets. Met hardlopen heb ik het minste bij me. Soms hartslagmeter en mijn "gewone" horloge, waarop ik het af kan lezen. Voorheen vaak ook mijn forerunner gps horloge, maar dat is nu verruild (vaak)voor de endomondo app. GSM dus, voor de app en de muziek, die ik altijd maar in één oor luister omdat ik het verkeer wil horen. En dat alles in zo een arm-hoesje. Als ik er aan denk van die lichtgevende stripjes her en der om arm of been.En de huissleutel dus.
  Met fietsen gaat de garmin wel vaker mee omdat ik dan tijdens het fietsen mijn snelheid bijhoudt. En dan de camelbag met water. Die heb ik dan ook weer bij me als ik ga skaten. Rennen met een camelbag heb ik nooit gedaan. Lijkt me hinderlijk. Maar gek op gadgets dus. Wat het irritant maakt, want er is geen simpelere sport dan hardlopen eigenlijk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.