Sportondergoed: Kalenji dames een review

sportondergoed

Omdat ik het toch wel een beetje apart vond dat ik mij geheel in ademende kleding hul als ik ga hardlopen, maar daaronder vervolgens een katoenen slipje van de Hema draag, kocht ik speciaal sportondergoed. Om precies te zijn een Kalenji damesslipje van Decathlon.

Hieronder mijn review.

Sportondergoed: Kalenji damesslipje van Decathlon

Het Kalenji damesslipje van Decathlon wordt aangeprezen als ademend. Er zitten geen naden in, om eventuele vervelende schuurplekken en irritatie te voorkomen. Het materiaal van dit sportondergoed bestaat uit 93.0% Polyamide en 7.0% Elastaan. De Elastaan zorgt ervoor dat het lekker elastisch is, en daardoor prettig zit.

Het Kalenji damesslipje ziet er aan de voorkant uit als een slipje, en aan de achterkant omschrijft Decathlon het als een 'shortymodel'. Die combinatie zorgt voor lucht in de liezen, terwijl aan de achterkant je billen er wel goed in zitten.

Kijk, dit is 'm:

sportondergoed
4,99 bij Decathlon

Mijn ervaring met dit sportondergoed

Als ik mijn Kalenji hardloopshorts draag hoef ik eigenlijk geen sportondergoed meer aan, want daarin zit al een slipje ingebouwd. Ik moest dus wel weer even wennen aan een extra laag toen ik het Kalenji slipje aantrok onder de shorts. Maar ik vergat het ook weer snel, want het zit echt prima. Ik heb vrij snel dat slipjes tussen mijn billen kruipen, en dat is echt afschuwelijk irritant. Maar dit slipje bleef keurig zitten. Ik heb het niet één keer uit mijn bilnaad hoeven pulken.

Praktische informatie

Het ademende Kalenji damesslipje is in principe niet duur, mits je het in de winkel koopt. Dan betaal je 4,99. Maar omdat wij geen Decathlon in de buurt hebben, kwamen daar voor mij nog de verzendkosten bij. In totaal betaalde ik 8,94 voor dit sportondergoed. Ik weet dat ik nogal vrekkig ben, maar dat vind ik dan weer vrij duur.

Volgens mij zouden de verzendkosten veel lager kunnen door het slipje gewoon in een envelop te versturen. Nu kwam het in een doosje!

Maat

Ik draag een maat 40 en houd niet van kleding die strak zit. Ik kocht dit slipje in de maat M/L. Dat is prima. Kleiner had ik niet gewild, maar had misschien wel gekund omdat het zo elastisch is. Het slipje is te koop in verschillende kleuren: huidkleurig, zwart, koraalrood, bordeaux en grijs.

Je kunt het slipje nu kopen via decathlon.nl

Mijn conclusie over het Kalenji damesslipje

Al met al kan ik het Kalenji damesslipje aanraden. Het doet wat sportondergoed hoort te doen:  het zit lekker, en het voert vocht van je huid weg. De prijs-kwaliteit verhouding is bovendien heel goed. Voor weinig geld heb je goed sportondergoed.

Zie ook mijn reviews van Decathlon hardloopschoenen en het Hema sportondergoed.

Wat draag jij onder je hardloopkleding?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.