Hardloper Wendy

Hardloper Wendy (38) is moeder van een dochter van viereneenhalf. Ze begon in 2009 met hardlopen nadat ze stopte met roken en daardoor wat kilo's aankwam.

Hieronder mijn mini-interview met Wendy!

Hoe ben je begonnen met hardlopen?

Ik ben in 2009 begonnen met hardlopen omdat ik toen stopte met roken en de nodige kilootjes bleven plakken. Een vriendin en ik probeerden of we 'konden' hardlopen. We gingen ver weg in een diep bos, zodat we zeker wisten dat niemand ons kon zien. Haha, op gewone schoenen notabene. Al gauw kwam ik er achter dat hardlopen flinke zoden aan de dijk zette, met betrekking tot het afvallen. Ik heb toen al snel mijn 1e paar hardloopschoenen gekocht.

Inmiddels ren ik al 11 jaar, en heb al menig medaille verdiend.

Waar loop je het liefst: in natuurgebied of liever in de stad?

Het liefst ren ik in mijn eentje in de avond (ik ben geen ochtendmens), en het liefst lekker door de natuur. Tijdens het lopen luister ik graag naar muziek, want als ik mezelf hoor ademen, raak ik op de een of andere manier sneller vermoeid. Ik loop tegenwoordig 2 a 3 keer in de week hard, als de kleine dame op bed ligt (papa is dan thuis). Meestal loop ik tussen de 5 en 10 km.

Gebroken neus + corona!

Afgelopen oktober liep ik mijn eerste halve marathon in Eindhoven. Dat was een mooie kers op mijn hardlooptaart. Helaas sloeg het noodlot toe, en brak ik in maart mijn neus op 2 plaatsen. Vervolgens werd ik geveld door het coronavirus....

Weg conditie.

Alles wat ik al die tijd opgebouwd had, was in één week compleet weg.... Als ik de trap opliep, stond ik bovenaan te hijgen als een oud molenpaard, terwijl ik 5 maanden daarvoor nog een halve marathon liep

Ondertussen kocht ik een paar nieuwe Asics nimbus schoenen gekocht (roze ????) en met een flinke dosis wilskracht en doorzettingsvermogen heb ik 2 weken geleden in mijn eentje een halve marathon gelopen 'rondom de kerk.' Ik ben dus back on track,' zullen we maar zeggen.

Wat betekent hardlopen voor jou?

Ik vind het heerlijk om 's avonds even de drukte van de dag achter me te laten, en mijn hoofd leeg te lopen. Ik kan het alle mama’s aanraden. Tijdens de coronacrisis vind ik het erg leuk om virtuele runs te doen. De afgelopen tijd heb ik er 13 gedaan. Zo'n run werkt als een stok achter de deur. Het leuke is dat je er een goed doel mee steunt, en een leuke medaille krijgt. (Zonder medaille vind ik er ook geen klap aan, hahaha)

Loop je met 'gadgets'? Zo ja met welke? (mobieltje, iPod, hartslagmeter etc.)

Sinds kort heb ik een smart watch die alles bijhoud. Ik moet zeggen dat die smartwatch nóg meer een motivatie is om te gaan, als ik eens een avondje geen zin heb.

Meedoen?

Lijkt het je leuk om ook mee te doen aan een interview voor deze rubriek? Meld je dan aan met onderstaand formulier.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.