Floor loopt hard!

hardlopen voor vrouwen

Toen Floors vriend zeven jaar geleden meedeed aan een 10 kilometer run, vond Floor de sfeer zo fijn dat ze dacht: 'Hier wil ik volgend jaar ook aan meedoen!'
Ze was destijds 38. Sindsdien is Floor (45) een hardloper!
Floor woont samen, en heeft twee kinderen in de leeftijd van twaalf en tien.
Dit is haar verhaal.

Floors loopgewoontes

'Ik woon in een dorp, dicht bij het veld. Ik kan daar mooie, lange routes lopen, helemaal onverhard en in de natuur. Ik loop ook wel op verharde wegen, en door het dorp, maar dan het liefst s'morgens vroeg. Gemiddeld loop ik zo'n drie a vier keer per week.

Het liefst loop ik alleen. Ik heb een druk sociaal leven, én werk-gezin-hond-hobby's. Hardlopen kan ik doen op een moment dat mij uitkomt, zonder rekening te hoeven houden met anderen.

Loopmotivatie

Soms heb ik geen zin om te gaan. Of ik voel me niet lekker. Dan moet ik mezelf echt bij elkaar rapen. Ik volg dan een advies dat ik ooit op internet heb gelezen:

'Ga minimaal 10 minuten rennen. Als je dan nog steeds geen zin hebt, mag je omkeren.'

Maar zo gauw ik de eerste passen buiten heb gezet, weet ik al dat het goed is dat ik het gedaan heb.

  • Ik loop voor dat lekkere, fitte gevoel na afloop.
  • Het gevoel van vrijheid dat hardlopen geeft
  • In de natuur zijn
  • Mijn conditie verbeteren/op peil houden

Hardlopen betekent voor mij een sportief moment voor mezelf. Afhankelijk van mijn stemming en gemoedstoestand luister ik lekker naar muziek tijdens het lopen of train ik voor een wedstrijd. Of met een schema om lekker moe thuis te komen.

Hardlopen en moederschap

Zowel hardlopen als moederschap zijn grensverleggend, onvoorspelbaar, en allebei doe ik met passie en liefde. Door hardlopen kan ik bovendien het moederschap beter aan. Als ik niet heb gelopen heeft dat invloed op mijn humeur...

Ik zou mijn kinderen hardlopen alleen aanraden als ze het zelf willen. Toen ze te klein waren om alleen thuis te blijven, moesten ze met me mee. Dat vonden ze wel leuk. Zij met de fiets vooruit en fungerend als waterdrager.

Gadgets en hardloop apps

Ik heb een iPod bij me voor muziek, en gebruik een Garmin horloge om afstand te meten. Muziek geeft me afleiding en sleept me door moeilijke momenten. En het helpt me in hoger tempo te lopen.

Wedstrijden en hardloopevenementen

Ik doe 4 tot 5 keer per jaar mee aan wedstrijden. Ik vind het leuk om tijdens trainingen echt ergens naar toe te werken. Vanaf mei 2014 zat ik in het dreamteam van Marathon Meerssen en mijn doel was de marathon uit te lopen. Dat heb ik gisteren volbracht.

Ik vind wedstrijden leuk om te doen. Ze geven me de kans te kijken waar ik sta. Ik ga niet echt voor een prijs, maar het is natuurlijk wel leuk. Doordat ik net 45 ben geworden, val ik in een nieuwe leeftijdscategorie en dat is weer net wat gunstiger.

Hardloopkleding en hardloopschoenen

Sinds ik hiphardlopen.nl heb ontdekt draag ik alleen nog maar hardlooprokjes en jurkjes. En daar krijg ik altijd positieve reacties op. Mensen herkennen me zelfs aan het rokje. In augustus deed ik mee aan een wedstrijd, en daar werd ik zelfs trendsetter genoemd omdat ik een rokje aanhad! Hoewel het me daar niet om gaat. Een hardlooprokje zit lekker, en het ziet leuker uit dan zo'n zwart renbroekje waar je soms nog dikker in lijkt

Hardloopschoenen kopen vind ik niet leuk. Maar het is zo gebeurd.

Hardloopliteratuur en lektuur

Mijn favoriete boek over hardlopen is Het Geheim van Hardlopen. Daarnaast lees ik graag Runner's World. Leuk om de artikelen te lezen over voeding, evenementen, nieuwtjes en dreamteams.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Iedereen kan hardlopen, en iedereen kan zijn persoonlijke doelen behalen. Alles is beter dan op de bank zitten!'

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.