Sporthorloge dames: 2 Gouden Regels!
Ben jij op zoek naar een sporthorloge voor dames?
Maar vraag je je af welke je moet kiezen?
Zie je door de bomen het bos niet meer?
Ik snap je helemaal!
Er is zoveel keuze als het gaat om sporthorloges voor dames, dat je overweldigd kunt raken. Daarom hieronder de 2 Gouden Regels die ik gebruik als ik een nieuw sporthorloge nodig heb.
Maar laten we eens beginnen met wat het verschil is tussen sporthorloges voor dames en sporthorloges voor dames! Is het bijvoorbeeld wel nodig om een speciaal dames sporthorloge te kopen? Of is het net als met hardloopbroekjes, waar de dames versie speciaal geschikt is voor een vrouwenfiguur.
Sporthorloge dames versus sporthorloge heren: wat is eigenlijk het verschil?
Anders dan bij vrouwen- en mannenlichamen zijn de meeste polsen behoorlijk recht toe, recht aan. De verschillen tussen een vrouwenpols of een mannenpols zijn niet zo groot. In die zin zou je als vrouw dus best een heren sporthorloge kunnen dragen. De belangrijkste verschillen zijn dit:
- Herenhorloges hebben vaak langere bandjes, omdat mannenpolsen vaak wat breder zijn dan damespolsen. Maar als jij als vrouw wat bredere polsen hebt, kun je deze natuurlijk ook proberen.
- Sommige heren sporthorloges hebben een wat stoerder uiterlijk.
Al met al is het eigenlijk vooral een kwestie van smaak! Wil je jouw sporthorloge bijvoorbeeld ook dragen in je dagelijks leven? Dan is het leuk als het sporthorloge enigszins neutraal oogt, zoals deze:
Wil je meer voorbeelden zien van sporthorloges voor dames? Kijk dan eens op hardloopzone.nl
Sporthorloge dames: wat wil je dat je sporthorloge meet?
Nu komen we bij de belangrijkste vraag als het gaat om een nieuw sporthorloge voor dames kiezen:
Wat wil je dat je sporthorloge meet?
Wil je een sporthorloge dat je stappen telt? Dan is een activity tracker bijvoorbeeld ook al prima. Of wil je een sporthorloge met muziek dat ook je hartslag bijhoudt? Of wil je nog veel meer mogelijkheden?
Hieronder een overzicht van mogelijke functies van sporthorloges!
Wat kan een sporthorloge zoal meten?
Hieronder een overzicht van de verschillende functies van sporthorloges die ik kon vinden:
- Hartslag meten
- Afstand meten
- Stappen tellen
- GPS
- Meet verschillende soorten sport, zoals zwemmen, wandelen, fietsen etc.
- Kan verbonden worden met smartphone
- Muziek via je sporthorloge
- Verbrande calorieën
- Slaappatroon
- Aantal trappen
- Mogelijkheid om je prestaties en activiteiten te delen op social media
- Telefoontjes ontvangen via je sporthorloge
- Betalen met je sporthorloge
- Hoogtemeter
- Analyse van de verzamelde gegevens
- Bluetooth
- Noodoproepen
- Val detectie
- Hartslagzones
- VO2 max meting
- Conditie indicatie
- Staplengte
- Intervaltraining
- Virtuele partner
- Hersteladvies
- Waterbestendig
- Barometer
- Accelerometer
Een sporthorloge kan dus eigenlijk een soort minicomputer zijn, maar dan aan je pols. En als je ziet wat er allemaal mogelijk is, dan is het niet zo raar dat het kiezen van een sporthorloge voor dames lastig is.
Consumentenbond over hardloophorloges?
Wat zegt de Consumentenbond over hardloophorloges? Essentieel is volgens de Consumentenbond een GPS functie op je sporthorloge. Die GPS functie maakt het namelijk mogelijk om je prestaties te meten. Als Beste uit de Test van 2020 kwam de Garmin Forerunner 55 met een 8,7. De Beste Koop is een Huawei Watch GT 2e met een cijfer van 8,1. Het prijsverschil is groot: het Garmin sporthorloge kost zo'n 180 euro, de Huawei ongeveer de helft.
Mijn sporthorloge is een Fitbit
Ik heb een Fitbit 4. Qua uiterlijk ben ik er eigenlijk niet zo heel blij mee. Mijn polsen zijn smal, en het klokje van de Fitbit is erg groot. Het bedekt praktisch mijn hele pols. Dat betekent dat leuke sporthorloge bandjes voor mij amper zin hebben. Je ziet toch niet!
Toch draag ik mijn Fitbit dag en nacht, omdat ik wel heel blij ben met alles wat hij meet. Ik gebruik hem vooral om mijn hardlooproute te tracken, mijn hartslag en mijn stappen. En soms als ik er zin in heb kijk ik ook naar mijn slaappatroon.
Ik heb dus niet zoveel functies nodig, waardoor een Fitbit voor mij als hardloper de juiste keuze is.
Sporthorloge dames kiezen: de 2 Gouden Regels
Zoals ik al zei: het gaat er om wat jij wilt van je sporthorloge. Misschien denk je bij bovenstaande lijst van 28 functies: 'Die heb ik allemaal nodig!' Of je denkt: 'Ik wil eigenlijk vooral de basisfuncties zoals hartslagmeting, stappen tellen en calorieverbruik.
Daarnaast speelt uiterlijk een rol! Het ene sporthorloge is het andere niet. Zeker als je het sporthorloge in je dagelijks leven wilt dragen, zul je misschien een wat neutraler model willen.
Dus:
- Bepaal wat je van je sporthorloge wilt: wat moet het meten? Ik zou in ieder geval GPS, stappenteller en hartslagmeting adviseren.
- Bedenk welke stijl je het meest aanspreekt, en of je het horloge alleen draagt tijdens het hardlopen of ook in je dagelijks leven.
Wat voor type sporthorloge draag jij, en waarom juist die?
Gebruikte bronnen onder andere: hardloopzone, De Consumentenbond, Happy Healhty, Just Wanderlust, Trusted Reviews, Apple.com.
Reacties
Sporthorloge dames: 2 Gouden Regels! — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>