Motivatie tips voor het hardlopen

hardlopen motivatie

Een gezonde geest in een gezond lichaam is iets dat menigeen nastreeft en hardlopen kan je daarbij helpen.

Maar met warm of juist heel koud weer, een overvolle agenda en een drukke baan die je veel energie kost, kan het nog wel eens lastig zijn om de motivatie voor het hardlopen erin te houden. Hier geven we je vast wat tips om bezig te blijven want je doet het tenslotte voor jezelf!

Begin rustig en wees geduldig

Met name voor de starters is het belangrijk om jezelf de tijd te geven om aan het hardlopen te wennen.. Een veelgemaakte fout is dat men vaak te fanatiek start met blessures als gevolg. Begin daarom rustig, met een afstand van 2 tot 3 km. Start met 1 keer per week en na een aantal weken bouw je het langzaam op (afhankelijk van hoe je lichaam er op reageert).Bewondering is goed

Ieder mens is uniek en laat je daarom niet gek maken door die prachtig gevormde lichamen van dames uit de Tv-commercials of in sportbladen. Echter, soms kan het juist goed zijn voor de sportmotivatie om de inzet van een bepaalde persoon te bewonderen. Neem bijvoorbeeld Fatima Moreire de Melo, voormalig Nederlands hockeyspeelster, die altijd veel aandacht aan haar conditie heeft besteedt en voor menig jonge dame een rolmodel was.

Naast het feit dat ze tegenwoordig veel tijd besteedt aan haar carrière in poker, weet ze het sporten nog steeds een plek te geven in haar overvolle programma. In het geval van Fatima die veel poker speelt of wanneer je een kantoorbaan hebt waarbij je veel stilzit, is het zaak om aan extra lichaamsbeweging te doen. Laat je inspireren door de manier waarop deze fanatiekelingen sport integreren in hun dagelijkse routine en leer van hun ervaringen.

Techniek staat voor niets

Om het hardlopen aangenamer te maken kun je gebruik maken van een mp3-speler. Muziek is een perfecte manier om gemotiveerd te blijven, vooral tijdens het rennen. Heb je een smartphone, download dan een hardloop-app zoals Runtastic. Hiermee kun je de statistieken van je prestaties bijhouden en delen op social media als Facebook.

Similar Posts

One Comment

  1. Of schrijf je als beginner in bij start to run op een locatie bij je in de buurt. Je wordt dan op een deskundige manier het looppad op geholpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.