Hardlopen als het veel te warm is

lopen in de hitteAargh wat is het heet! Het valt nu niet mee om te lopen vind ik. Afgelopen dinsdag heb ik mijn ochtendloop zelfs overgeslagen vanwege de verzengende hitte en de koperen ploert. Maar dat is me heel slecht bevallen.

Er klopt iets niet!

Want toen had ik de hele dinsdag zo'n vervelend gevoel. Alsof ik met het verkeerde been uit bed was gestapt. 's Ochtends hardlopen is zo'n vast onderdeel van mijn dag geworden, dat het vervelend voelt als ik er de dag níét mee begin.

Wijs geworden van mijn chagerijnige bui van dinsdag, ben ik woensdag daarom extra vroeg opgestaan, om de hitte voor te zijn. Ik heb heel rustig aan gedaan, en heb maar zo'n 35 minuten gelopen. Maar dat was genoeg. Mijn dag 'klopte' weer!

Nu heb ik mijn loopje er ook alweer op zitten. Lang was het niet, maar ik heb het toch maar weer gedaan. De koffie van 10 uur smaakt ook altijd veel lekkerder als ik heb gelopen.

Hardlopen in de hitte

Je wordt op het moment echt doodgegooid met tips over hardlopen in de hitte. Tot vervelens toe. Daarom houd ik het even bij 2 tips.

 1. Loop vroeg!
 2. Zorg dat je voldoende drinkt!

Wat doet het met jou als je een looprondje overslaat?

Similar Posts

10 Comments

 1. Het is inderdaad veel te warm overdag en ook vooral savonds. Dat valt me vies tegen, want ik vind het lekker om te lopen zodra mijn dochter rond 19.45 uur in bed ligt.

  Nu zet ik de wekker op mijn vrije dagen om 6.15 uur en ga dan lopen. Ik ben dan weer terug en gedoucht voordat mijn man moet gaan werken. En ik moet zeggen, dat bevalt heel goed!

  1. Ja hè?! 's Ochtends hardlopen is een prachtig begin van de dag. Ik geniet dan altijd de hele dag van het idee dat ik heb gelopen. Het is alleen soms even lastig om 's ochtends op gang te komen.

 2. Oh, hoe herkenbaar! Ik ben dan geen ochtendloper, ik train voornamelijk 's avonds, (heb ook weinig last van de warmte, dat moet gezegd) maar o wee als ik een keer niet kan, terwijl ik het wel gepland had staan. Ik kan dan ronduit vervelend reageren op mijn omgeving. Zeg maar net zoiets als ik vroeger geen sigaret kon roken en er wel zin in had. Maw, ik heb de rookverslaving ingeruild voor een loopverslaving. Evenveel letters, maar wel een stuk gezonder! 😀

 3. Ik móet ook mijn trainingen wel doen, maar 's ochtends red ik het niet altijd i.v.m. de tijd. Probeer het tempo iets aan te passen, water mee te nemen en anders iets korter te doen dan volgens mijn schema de bedoeling is. Maar ik ga wel! 😉
  Heb zojuist op mijn eigen blog ook iets over hardlopen geschreven. Misschien wil je eens kijken?

 4. Ik stel het oppakken van mijn rondjes met Evy juist uit.... Veel te warm... Maar de kilo's vliegen er aan en dus zal ik het wel weer op gaan pakken komende week. Vooral vroeg lopen dan maar.

  @Nicole, jij loopt 6x per week toch? Hoeveel km is dat?

   1. Ok, je brengt de kinderen naar school toch? Zou ik ook wel willen doen, we wonen zo'n 2,5 km van school af, maar dan moet ik eerst 5 km kunnen rennen 🙂

    Toch maar weer gaan hardlopen dus.... Morgen maar....

    1. Goed idee! De kinderen op deze manier naar school brengen bevalt mij echt heel goed. Als ik dan rond negen uur thuiskom voel ik me helemaal wakker, gezond en voldaan!

     En je hoeft zeker de terugweg natuurlijk ook niet meteen te rennen. Met fietsende kinderen naast je is hardlopen wel handig, maar terug kun je er natuurlijk best langer overdoen.

     En het is een geweldige manier om hardlopen in je leven te integreren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.