Het belang van de juiste maat: waarom is het zo belangrijk?

de juiste maat hardlopen

Als er iets essentieel is om fijn te lopen, en een eventueel succesvol hardloper te worden, dan is het wel de juiste maat.

De juiste maat hardloopschoenen.

De juiste maat sportbh.

De juiste maat hardloopkleding.

Waarom is de juiste maat zo belangrijk?

We kennen denk ik allemaal wel het verhaal van Goudlokje en de drie beren! Daarin draait het om 'de juiste maat'. Hieronder het verhaaltje in een notendop zoals het staat geschreven op Wikipedia!

'Goudlokje gaat over drie beren die in een huis in het bos wonen. Ze hebben pap gemaakt en terwijl die afkoelt gaan ze een stuk wandelen. Een meisje, genaamd Goudlokje vanwege haar goudblonde haar, loopt langs hun huis, ziet dat het leeg is en besluit naar binnen te gaan. Ze probeert de drie stoelen uit, waarbij ze er één breekt, en kiest de beste stoel uit om op te zitten. Ze probeert de drie borden pap uit en eet het bord leeg dat het best op temperatuur is (niet te warm, niet te koud, precies goed). Vervolgens probeert ze de bedden uit. Alleen het beste bed voldoet aan haar eisen (niet te hard, niet te zacht, precies goed) en daarin besluit ze te gaan slapen. '

Het belang van de juiste maat hardloopschoenen

Gezond en succesvol hardlopen valt en staat met de juiste maat schoenen. Afgezien van het feit dat hardloopschoenen die te klein of te groot zijn gewoon niet lekker zitten en niet fijn lopen, kan de verkeerde maat zorgen voor vervelende hardloopblessures. En iedere hardloper weet: blessures zijn waardeloos! Want in het ergste geval mag je een tijdlang niet meer lopen omdat je lichaam moet herstellen.

Met de juiste maat hardloopschoenen moet je niet spelen, spotten of op bezuinigen.

Het is één van de redenen dat ik voor mijn doen relatief dure loopschoenen koop. Ik wil niet het risico lopen dat ik problemen krijg door de verkeerde schoenen.

Het belang van de juiste maat sportbh

Net als bij schoenen is de juiste maat sportbh in de eerste plaats belangrijk, omdat de verkeerde maat niet lekker loopt. Is je sportbh te groot dan krijgt je boezem te veel beweging bij het hardlopen. Te klein ondersteunt ook niet goed, en zal bovendien beklemmend voelen. De juiste maat sportbh is een behoud voor de stand van je borsten. Door ze goed te ondersteunen bij het lopen, voorkom je dat ze onnodig uitrekken. Lees 6 feiten over hardlopen en borsten!

Het belang van de juiste maat hardloopkleding

Iedereen die wel eens hardlooptights heeft gedragen die tijdens het lopen steeds afzakten, kent het belang van de juiste maat tights. Of dat loopshirt dat zo leuk leek, maar te groot blijkt te zijn, waardoor het aan alle kanten tocht en je onprettig afkoelt. Of juist te klein is, en steeds opkruipt.

De juiste maat bij hardlopen in het algemeen

Afgezien van bovenstaande praktische zaken, is er nog een belangrijke juiste maat bij hardlopen. En dat is dat je niet te hard van stapel loopt. De juiste maat is voor beginnende hardlopers bijvoorbeeld dat ze nog moeten kunnen praten tijdens het lopen. Anders gaan ze te hard. Ook bij een marathontraining is de juiste maat essentieel. Hardloopschema's en apps, zoals Hardlopen met Evy zijn een ideale manier om je hierbij te helpen.

Samenvattend

Zoals bij alles in het leven, is ook bij hardlopen de juiste maat belangrijk. Dat kan variëren van je looptempo, naar letterlijk de juiste maat hardloopkleding en schoenen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.