Hardlopen voor een goed doel: hoe pak je dat aan?

Hardlopen voor goed doel

Hardlopen kun je voor je zelf doen, maar je kunt ook hardlopen voor een goed doel. Of hardlopen voor een ander, bijvoorbeeld als zogeheten hardloopbuddy.

Wat is hardlopen toch een geweldige sport!

Afgezien van het feit dat het goedkoop en flexibel is, kun je het ook nog eens prima combineren met iets goeds doen voor een ander.

Hardlopen voor een goed doel of een ander

Hardlopen met een ander

Hardlopen met iemand die lijdt aan dementie

Bij Omroep Zeeland las ik een artikel over ze Dirk de Korre en Jan Boot. Jan (59) lijdt aan dementie. In zijn eentje een route lopen en weer thuiskomen is moeilijk geworden voor Jan. Maar met een hardloopmaatje kan hij toch hardlopen! In het bijbehorende filmpje lopen ze samen een halve marathon.

Heel mooi om te zien!

Hardlopen met iemand die blind is

Je kunt ook een zogenoemde hardloopbuddy worden van iemand die blind is. In Amsterdam loopt een project Running Blind. Maar op NL voor elkaar kun je ook kijken of je aanmelden als vrijwilliger. Je kunt daar kijken in de rubriek Sporten!

Hardlopen met asielzoekers

Op diverse plaatsen in het land gaan mensen hardlopen met asielzoekers. Lees ook het artikel over Esther Roelofs. Als jij dat ook wilt zou je eens kunnen vragen bij je lokale atletiekclub of kijk op de site Vluchtingenwerk Nederland.

Hardlopen voor een goed doel

Je kunt ook gewoon in je eentje hardlopen voor een goed doel. In dat geval gaat het er meestal om om geld in te zamelen voor een goed doel. Een goede start is een website van zo'n goed doel. Bij Cliniclowns kun je bijvoorbeeld eenvoudig een actie starten en daar publiceren. Ook Alzheimer Nederland heeft een speciale pagina voor hardlopen om hen financieel te ondersteunen

Maar je kunt ook een goed doel zoeken om voor te gaan hardlopen via een wat algemenere website als Hardlopen voor een ander.

Tot slot

Op de site wandeldate.nl vind je een handig overzicht van loopevenementen en andere sportieve activiteiten met erbij voor welk goed doel het is!

Dus wil je graag iets voor een ander doen, maar heb je weinig tijd? Of weet je niet goed hoe? Dan zou je eens kunnen kijken of je kunt gaan hardlopen voor een goed doel! Zo sla je twee vliegen in één klap. Je verbetert je mentale en lichamelijke gezondheid, en je doet iets voor een ander.

Leestip: Sponsorloop.

Wist je dat je ook kunt hardlopen zonder doel?! Dat is wat ik doe.

Bron afbeelding: Free hand drawn png images from pikbest.com

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.