Esther Roelofs: hardlopen met asielzoekers

power run project
Hardlopen met asielzoekers

Steedsmeer  mensen lopen voor een goed doel. Hardlopen leent zich prima om de wereld een beetje mooier te maken. Al is het maar op de meest simpele manier: omdat je er zelf een prettiger mens van wordt! Verbeter de wereld, begin bij jezelf!

Esther Roelofs: hardlopen met asielzoekers

Esther Roelofs uit Wassenaar, is zo iemand die hardlopen gebruikt om andere mensen te helpen. Asielzoekers om precies te zijn. Elke zondag rijdt Esther Roelofs naar pretpark Duinrell dat in de wintermaanden bewoond wordt door asielzoekers. Samen met hen rent ze 5 kilometer richting strand, en weer terug.

Hardlopen om weerbaar te worden

Het is haar manier om de asielzoekers te laten merken dat ze niet alleen zijn. Bovendien wil ze ze met hardlopen weerbaar maken en ze helpen hun leven op de rails te krijgen. Voor hardlopen zijn immers discipline, energie en zelfvertrouwen nodig. En dat zijn handige eigenschappen om te hebben als je je leven opnieuw moet vormgeven.

In Runner's World zegt Esther: Ík voel dat ik iets moet doen voor deze mensen. Ik trek me het lot van deze mensen zeer aan.'

Door de taalbarriere is communicatie moeilijk. Maar hardlopen verbroedert.

Wil jij Esther en de asielzoekers helpen?

Op haar website The Power Run Project schrijft Esther dat ze nog op zoek zijn naar:

 • hardloopschoenen (maat 36-47)
 • windjacks (alle maten)
 • sportshirts (alle maten)
 • sportbroeken (liefst rennersbroeken, geen jerseystof)
 • sporthandschoenen en mutsen

Heb jij nog hardloopkleding liggen voor de asielzoekers? Op de website vind je twee adressen waar je die kunt inleveren of opsturen.

Ik vind het in ieder geval een prachtig initiatief van Esther!

Hoe wordt hardlopen nog meer ingezet voor een mooiere en betere wereld?

Similar Posts

2 Comments

 1. Laat ik nu net gisteren mijn sportkleding uitgezocht hebben ..... daarvoor weet ik nu een goede bestemming 😉 Ik ga hier zeker ook nog meer bekendheid aan geven.

  Groetjes,

  Dorothé

 2. Wow dames, kom net bij toeval op deze blog uit, had hem nog niet gezien! Of, nou ja, toeval... Over een week of vier gaan we weer beginnen met de inzamelingsactie voor seizoen 2014-2015. Volg onze facebook pagina en blijf op de hoogte van deze acties! Nu meer dan ooit hebben we alle hulp nodig!! En in de tussentijd... lekker blijven rennen mommy's!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.