Hardloopkleding opbergen: de ultieme gids + 7 methodes

hardloopkleding opbergen

Hardloopkleding opbergen kan best lastig zijn.

Omdat hardloopkleding doorgaans namelijk van gladde materialen is, heeft het nog wel eens de neiging om van nette stapeltjes te glijden. Of om van hangers af te te vallen. Dat is irritant, want het staat slordig, en bovendien kun je dan dingen niet vinden.

Hardloopkleding opbergen: bij mij zit het in manden

Ik berg mijn hardloopkleding op in rieten manden die onderin mijn kledingkast staat. Regelmatig ruim ik die manden op. Dan rol ik alle hardloopkleding weer in nette rolletjes en leg die in de mand. De rolmethode heb ik van Marie Kondo geleerd, en vind ik erg handig.

Door kleding te rollen heb je namelijk veel plek, en veel belangrijker: overzicht.

Bovendien maakt het bij rolletjes niet uit dat hardloopkleding glad is.

Hardloopkleding ophangen

Een andere goede optie, die bovendien overzichtelijk is, is hardloopkleding ophangen aan hangers in je kast. Het grote voordeel hiervan vind ik dat je niet hoeft te bukken, en dat je makkelijk kunt zien wat je opties zijn. Het hangt immers keurig voor je neus.

Hardlooptights hang je aan zo'n kledinghanger met knijpers en shirts kunnen op gewone kledinghangers.

Nadeel vind ik dat je wel genoeg plek moet hebben in je kledingkast... Ik heb niet enorm veel kleding, maar wel zo veel, dat ik niet veel hangers over heb voor mijn hardloopkleding. Vandaar mijn Marie Kondo methode.

Hardloopkleding opbergen in een lade

Veel hardlopers gebruiken een lade voor hun hardloopkleding. Als je hierbij de Marie Kondo methode gebruikt, en alles eerst netjes oprol is dit een prima en overzichtelijke methode. Hoewel het wel allemaal in een lade moet passen...

Hardloopkleding opbergen in handige plastic bakken

Wie genoeg ruimte heeft in de kast kan ook kiezen voor verschillende doorzichtige plastic bakken. Je neemt dan bijvoorbeeld een bak voor je hardlooptights en korte broeken, en een aparte bak voor je shirts en tops. Je hardloopkleding opbergen is overzichtelijk, en je hoeft minder te graaien om de juiste kleding te zoeken. Ook hierbij zou ik weer alle hardloopkleding rollen en dan in een plastic opbergbak doen!

Hardloopkleding opbergen in diverse mandjes

Sommige hardlopers gebruiken verschillende mandjes om hun hardloopkleding op te bergen. Bij de opbergbakken noemde ik een bak voor bovenkleding en een bak voor onderkleding. Maar je kunt daarbinnen natuurlijk ook nog categorieën maken:

  1. Hardloopshirts met korte mouwen
  2. Hardloopshirts met lange mouwen
  3. Korte hardloopbroeken
  4. Lange hardloopbroeken
  5. Driekwart hardloopbroeken
  6. Sportondergoed
  7. Sportbh's
  8. Sokken

Wie plek genoeg heeft kan 8 mandjes kopen, en daar alles apart in sorteren.

Hardloopkleding opbergen in keuken- of badkamer trolley

Een methode die mij ook erg aanspreekt is je hardloopkleding opbergen in zo'n keuken- of badkamer trolley! En dan zou ik er eentje kiezen met zoveel mogelijk verdiepingen/laden. Zoals deze met 4 verdiepingen:

hardloopkleding opbergen

Hij is ook nog eens heel smal, waardoor je hem makkelijk ergens tussen kunt schuiven.

Een open trolley kan ook, maar ik zou zelf liever een afgesloten trolley hebben in verband met stof.

trolley

Hardloopkleding organiseren in stoffen hangkast

Ook een goede methode van je hardloopkleding organiseren is zo'n stoffen hangkast. Die kun je in je bestaande kast hangen, of ergens aan de muur. Voor 25 euro heb je er al eentje, en ze hebben doorgaans lekker veel vakken. Zoals deze met maar liefst 6 vakken.

hardloopkleding opbergen

Hardloopkleding opbergen samenvattend

Je kunt hardloopkleding net als gewone kleding ophangen in je kledingkast. Als je daarvoor geen plek hebt, zijn er diverse andere opties. Mijn algemene tip is:

doe als Marie Kondo en rol je hardloopkleding op in nette rolletjes.

N.B. Durf kritisch naar je hardloopkleding te kijken. Heb je echt alles nodig? Of zijn er ook dingen bij die je eigenlijk nooit draagt, en die dus weg kunnen? Hoe minder spullen, hoe makkelijker je jouw hardloopkleding netjes houdt.

Hoe berg jij jouw hardloopkleding op?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.