De eerste keer hardlopen na de griep

Hèhè, het is me eindelijk gelukt het hardlopen weer op te pakken. Maar het duurde langer dan ik had gepland. Uiteindelijk heb ik maar liefst 15 dagen niet gelopen.

Ik werd ziek op een donderdag. De week daarna was ik nog zo gammel dat ik nog niet eens de hond kon uitlaten. Dus hardlopen was zeker geen optie. Wel heb ik op dag 8 een klein stukje gefietst. Op dag 13 had ik verwacht weer te gaan hardlopen. Maar uiteindelijk voelde ik me daar nog te vermoeid voor.

Dag 15: eindelijk weer gelopen

Op dag 14 heb ik weer 20 kilometer gefietst, en dan vond ik een teken dat ik op dag 15 weer kon gaan hardlopen. En dat heb ik ook gedaan. Het was best een beentje onwennig om mijn hardloopschoenen weer aan te trekken. En ook was het weer even zoeken naar de juiste hardloopkleding. Ik merk dat als je dagelijks loopt je veel meer voeling krijgt met het weer. Nu vond ik het lastig om me niet te koud/niet te warm te kleden.

Ook mijn hardloopschoenen voelden als 'bekende vreemden'!

Belangrijkste doel: rondje afmaken

Ik ben begonnen in een rustig tempo. Mijn belangrijkste doel was het rondje afmaken. Omdat het de hele nacht had geregend heb ik niet mijn normale vrijdagrondje gedaan. Dat gaat namelijk over veel zandwegen. En ik wilde het mezelf de eerste keer na de griep niet te moeilijk maken. Dus liep ik wat normaliter mijn woensdagochtendrondje is: over geasfalteerde wegen.

Ik had een beetje gehoopt dat al dat rusten mijn lichaam in topconditie had gebracht. Maar dat was toch niet het geval. Niettemin liep ik ook niet veel langzamer dan anders. Het was vooral gewoon weer even wennen.

Conclusie

Ruim twee weken geleden kreeg ik (een lichte variant) van de griep. Hoewel ik redelijk snel weer rondliep, voelde ik me nog wel enorm moe. Daarom heb ik in totaal 15 dagen niet gelopen, wat erg lang is voor mijn doen. Op dag 5 heb ik het gelopen weer opgepakt. En dat voelt goed. Hoewel ik nota bene wel een beetje spierpijn in mijn benen heb! Dat is nieuw voor me.

Het is fijn om weer gezond bezig te zijn, en mijn lichaam in beweging te zetten. Al dat zitten voelt dan toch niet goed! Bovendien vind ik het fijn om me weer echt een loper te voelen!

Leestips

Sporten na vaccinatie

Hardlopen na trekken verstandskiezen

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.