Hoe hardlopen steeds extraverter werd

extravert hardlopen

Toen ik 15 jaar geleden begon met hardlopen, met in mijn ene hand een uitgeprint beginnersschema en in mijn andere een kookwekker was hardlopen iets wat je bij uitstek in je eentje deed. Hoogstens sloot je je aan bij een loopgroep om adviezen te krijgen en eventueel gezelschap.

Sindsdien is er veel veranderd.

Hardlopen is als sport steeds extraverter geworden.

En dat is voor de introverte hardlopers onder ons soms even slikken.

Hoe hardlopen steeds extraverter werd

Er zijn diverse oorzaken waarom hardlopen steeds extraverter werd.

1. Social media

Tegenwoordig is het in de mode om selfies van jezelf te maken na het hardlopen, je route te delen op Facebook en foto's te plaatsen waarop je deelneemt aan evenementen. Waar vroeger iemand je hoogstens toevallig zag langs lopen, weet nu iedereen het! Zie ook hardlooproute maken.

2. Kakelbonte hardloopkleding

In 2015 telde Nederland zo'n 2,4 miljoen hardlopers. En dat zijn er alleen maar meer geworden. Geen wonder dat slimme fabrikanten hun kansen grepen en verschillende soorten hardloopkleding op de markt bracht.

Weg met de simpele zwarte tights! Voortaan maak je een statement met de hardloopkleding die je draagt. Anno 2017 zijn running tights verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog, en alle mogelijke patronen.

3. Hardloopevenementen

Waar introverte lopers vaak de voorkeur geven aan een stille, rustige route in hun eentje is met de komst van talloze hardloopevenementen de hardloopsport een stuk extraverter geworden. Er zijn Mud Runs, Ladies Runs, Urban Trail Running, Zombie Runs, Stiletto Runs.

extravert hardlopenHardlopen is zelf bijna een evenement geworden.

4. Hardlopen voor goede doelen

Steeds vaker lopen mensen om geld in te zamelen voor een goed doel. In zo'n geval is het belangrijk om luidruchtig bekend te maken dat je dit doet. Anders haal je immers amper geld op.

Hoe kunnen introverte hardlopers zich staande houden in het extraverte geweld?

Het mooie aan de hardloopsport is dat er plek is voor iedereen! Aangezien je het altijd en overal kunt doen, kun je er als introvert prima voor kiezen letterlijk en figuurlijk je eigen weg te gaan. Als jij je niet prettig voelt op een lawaaiig hardloopevenement dan is de oplossing heel simpel: schrijf je er gewoon niet voor in!

Conclusie

Hardlopen blijft bij uitstek een goede sport voor introverten. Maar hardlopen kan dus ook heel extravert zijn.

Gelukkig kun je hardlopen vormgeven zoals jij het prettig vindt.

Er is plek voor iedereen!

Lees ook mijn post Hoe hardlopen?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.