Sportbh van Hunkemöller: product review

Deze review werd geschreven door Lykke! Dankjewel Lykke!

sportbh hunkemollerEen belangrijk onderdeel van hardloopkleding voor vrouwen is de sportbh. Ik heb de sportbh van de Hunkemöller uit het plaatje hier naast, maar dan in het zwart.

Sportbh Hunkemoller

Ik ben er wel tevreden over. Ik heb vrij grote borsten (cup E) en deze BH is eigenlijk geschikt voor alle sporten die ik doe. De BH heeft een racerback, met een fijne sluiting. Dus geen gedoe met afzakkende bandjes, of cups waar je borsten bijna uitvallen. Zelfs op de kop in standje Q blijft deze BH goed zitten bij mij. En prettig, hij zit niet in de weg.

Ik heb de bh gedragen bij de volgende sporten:

 • Yoga
 • Pilates
 • Steps
 • Zumba
 • Fitness

Hunkemöller sportbh en hardlopen: redelijk positief

Hardlopen heb ik hier nog niet vaak mee gedaan, maar mijn indruk tot nu toe is redelijk positief. De BH biedt tot op zekere hoogte genoeg steun, zeker als je kort gaat hardlopen. Voor langere afstanden, of voor mensen die vaker hardlopen zou ik toch een steviger exemplaar aanraden. Mijn borsten bewegen namelijk nog wel een klein beetje mee. Zou ik echt veel gaan hardlopen, dan heb ik de boel liever iets steviger ingesnoerd.

Ik vind overigens dat deze BH na een paar keer wassen wel veel van zijn stevigheid verloren heeft, waardoor mijn 3 maanden oude sportbh nu beter geschikt is voor de wat lichtere sporten.

Voordeel vindt ik ook de prijs. Deze BH voldoet voor mij goed, omdat ik slechts een half uurtje hardloop, en dat ook niet al te vaak doe. Een echt stevige sportbh in mijn maat kan ik alleen vinden vanaf 60 euro. En dat vind ik toch weer een tikje aan de dure kant. Ik denk ook dat deze sportbh voor mensen met kleinere borsten heel goed zal voldoen (zeker als ik lees dat jij met een b-cup kunt hardlopen in gewone BH’s. Dat hoef ik echt niet te proberen, want dan doen mijn borsten veel te veel pijn).

Hunkemöller sport bh: positieve punten

 • Stevig genoeg om korte afstanden mee hard te lopen. Zeker als je minder grote borsten hebt denk ik dat deze BH ook geschikt is voor langere afstanden.
 • De prijs
 • Zit fijn, en is ook makkelijk met aantrekken.
 • Racerback, dus geen afzakkende bandjes of gedoe. Blijft gewoon op keurig zijn plek zitten.

Hunkemöller sportbh: nadelen

 • Wordt na een aantal keer wassen snel slapper (geen idee trouwens of andere merken dit ook hebben)
 • Is zeker voor mensen met een grotere cup niet geschikt om heel lange afstanden mee te lopen, dan krijg je toch teveel gewiebel (en dus pijn)

Conclusie

Goede prijs/kwaliteitverhouding en sowieso een zeer geschikte BH voor lichte-middelzware sporten. Voor hardlopen prima voor korte afstanden, en waarschijnlijk voor mensen met kleinere borsten ook een goede sportBH voor langere afstanden.

Zie ook mijn posts getiteld: Sportbh Bonprix review en  Sportbeha Hema

Wil jij ook een review schrijven over hardloopkleding voor vrouwen? Ik hoop het, want persoonlijke ervaringen over loopkleding zijn het allerbeste vind ik altijd! Mail je review naar nicoleorriens@gmail.com!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.