'Selfie' en mobieltjes tijdens loopevenementen

selfie
Een selfie maken is best moeilijk!

Je hebt er maanden voor getraind! Dit is jouw moment. Vandaag loop je je eerste 5 kilometer wedstrijd. Je bent opgewonden. Je bent er helemaal kláárrrrr voor. Adrenaline giert door je lichaam! Dan klinkt het startschot, en daar ga je!

Even een selfie maken hoor!

En daar stop je. Want je wilt toch éven een foto van jezelf nemen op deze belangrijke dag! Een selfie. Maar net als je je mobieltje voor je gezicht houdt en de foto wilt nemen, botst er iemand tegen je aan. Jij valt, de loper achter je valt, en voor je het weet ligt er een kluwen van gevallen hardlopers op straat.

Anti-selfie campagne

Dit gebeurde bij de Hong Kong Marathon in 2013. De organisators zijn daarom een speciale 'anti-selfie' campagne begonnen. Het liefst zouden ze mobieltjes tijdens wedstrijden helemaal verbieden, maar dat was helaas 'impossible'.

Daarom zullen officials langs de kant gaan staan met grote borden met daarop de boodschap geen 'selfies' te maken tijdens de race.

Hardlopen met een mobieltje

Zelf gebruik ik mijn mobieltje vooral als mp3-speler, om tijdens het hardlopen naar Country and Western liedjes te luisteren. En ik gebruik hem graag als camera, als ik onderweg iets bijzonders zie. Bovendien vind ik het een veilig idee, dat ik in noodgevallen naar huis kan bellen. Een mobieltje tijdens het hardlopen is dus best handig!

Maar ik ben het met de organisators van de Hong Kong Marathon eens, dat een marathon geen goed moment is om een kiekje te nemen!

Leestip: Startnummer vastmaken

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.