Hoe beïnvloed de zomervakantie jou als loper?

shutterstock_150179171

Nu de kinderen thuis zijn vanwege de zomervakantie beïnvloedt dit mij als hardloper.

Route is anders, frequentie hetzelfde

Maar vooral als het gaat om de route. Ik hoef nu natuurlijk niet het rondje naar school en weer naar huis te lopen. En dat doe ik dus ook niet. Maar mijn frequentie van hardlopen is precies hetzelfde gebleven. Ik loop nog steeds 4 ochtend per week hard, en fiets 2 ochtenden per week zo'n 20 km. Net als in schoolweken.

Sterker nog: ik heb zelfs 10 minuten op de crosstrainer toegevoegd aan mijn looprondje. Het rondje dat ik nu meestal doe is namelijk iets korter dan het schoolrondje. Door daar 10 minuten op de crosstrainer aan toe te voegen doe ik meteen mooi aan crosstraining en compenseer zo de kleinere afstand.

Hardlopen: juist als iedereen thuis is

Ik ben blij om te merken dat mijn gewoonte om te gaan hardlopen inmiddels zo is ingesleten, dat een verandering in routines geen negatief effect heeft. Juist in de zomervakantie, als het huis permanent bevolkt wordt door 7 personen, waarvan 6 luidruchtig en slordig zijn, heb ik hardlopen extra nodig om even tot mezelf te komen.

En om even wat tijd voor mezelf te hebben.

Hoe beïnvloed de zomervakantie jou als hardloper?

Similar Posts

3 Comments

  1. Helaas kan ik nu niet zo vaak lopen als normaal, omdat de kinderen de hele dag thuis zijn. Ik heb zelfs een paar weken helemaal niet gelopen... Mijn conditie is daardoor verslechterd. Ik zal er weer helemaal in moeten komen.

    1. Balen zeg, Suzanna! Toen mijn kinderen nog kleiner waren, kon ik in de vakanties ook veel minder hardlopen. Wat dat betreft is het wel fijn dat ze nu wel even alleen kunnen zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.