Nicole Vrehen loopt

naamloos-146

Nicole Vrehen had geen zin en tijd meer om naar de sportschool te gaan. En zo kwam het dat ze twee jaar geleden het hardlopen weer oppakte.

Voor die tijd had ze een periode gelopen, maar dat was verwaterd. Wel was ze altijd blijven sporten.

Tegenwoordig trekt ze haar schoenen aan als de kinderen (8 en 5) in bed liggen, en rent de deur uit.

 Wie is Nicole Vrehen?

Nicole Vrehen 38, en werkt parttime als administratief medewerkster. In haar vrije tijd loopt ze hard, en helpt mensen af te vallen gezond te leven. Ze schreef er zelfs een e-book over.

Dit is haar verhaal.

Mijn loopgewoontes

Ik loop 3 keer per week, waarvan meestal 2 dagen achter elkaar in het weekend. Ik ben lid van RV Kranenbroek in Echt. Ik train daar in de winter omdat het dan al vroeg donker wordt. Zo heb ik toch een extra training. Ook heb ik in de winter een baankaart van de atletiek vereniging om extra te trainen. Toch loop ik ook graag alleen. Want dan hoef ik nergens rekening mee te houden, en kan ik lekker lopen op muziek.

Ik loop zowel graag in de natuur als in de stad. Ik bof met mijn woonomgeving: er is bos, dorp en veel natuur.

Loopmotivatie

Ik voel me fijner als ik heb gelopen. Ik geniet er van om buiten te zijn, en daarna voelt mijn hoofd heerlijk leeg. Hardlopen betekent voor mij vrijheid even tijd voor mezelf. Ik loop zo graag dat ik onrustig word als ik een week te weinig heb gerend.

Door mezelf doelen te stellen blijf ik gemotiveerd.

Hardlopen en moederschap

Als moeder ren je sowieso al de hele dag voor je kids. Denk aan uit school halen, naar vriendjes brengen, naar clubjes etc. Als moeder kun je hardlopen gebruiken als uitlaatklep voor de alledaagse dingen en als een moment voor jezelf.

Hardlopen en kinderen

Mijn dochter loopt nu af en toe een evenement. Dan loopt ze 1 kilometer. Ze vindt het erg leuk en ik vind sporten en bewegen erg belangrijk. Ze kunnen later nog lang genoeg zitten 😉 Ik raad mijn kinderen hardlopen zeker aan: het is goed jezelf uit te dagen!

Loopevenementen en wedstrijden

Ik vind loopevenementen cool! Ik geniet van de sfeer, de adrenaline en het gevoel mijn doelen te halen. Heerlijk! Wedstrijden motiveren me om te trainen en steeds iets verder te gaan. En ik vind het leuk om een medaille te krijgen als aandenken. De startnummers heb ik netjes allemaal ingeplakt met de datum en de eindtijd.

In de toekomst wil ik graag de Zevenheuvelenloop goed uitlopen, en misschien een halve marathon proberen als ik blessurevrij mag blijven.

Hardloop apps en gadgets

Ik heb altijd mijn mobiele telefoon mee en gebruik dan de hardloop app van looptijden.nl en 1 oortje voor de muziek. Met het andere wil ik graag de omgeving horen. Ik wissel lopen op muziek af: soms vind ik het fijn om niets aan mijn hoofd te hebben, en soms pep ik mezelf ermee op.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik ben geen rokjes type, dus draag ik ook geen looprokjes. Toen ik mijn nieuwe loopschoenen kocht vond ik dat wel leuk. Bij de oude niet echt, maar het gaat erom dat ze bij je passen en goed zitten. Op dit moment loop ik op Brooks.

Hardloopliteratuur en lektuur

Mijn favoriete boek over hardlopen is het Hardloperskookboek. Verder heb ik een abonnement op Runner's World. Ik vind het een leuk blad met steeds veel informatie.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Vooral niet opgeven en de tijd voor je ronde nemen, de afwas of andere rommel komt wel ! En meet je niet aan mede hardloopsters. De een is sneller dan de ander, en dat wil nog wel eens demotiveren. Loop je eigen tempo en evenementen. Loop voor jezelf !!

Vind jij het ook leuk om jouw hardloopverhaal in deze rubriek te vertellen? mail me dan!

Similar Posts

One Comment

  1. Wat heerlijk herkenbaar!

    Meteen een vraagje over het hardloperskookboek, lees er veel over maar is het ook interessant voor de hardloper die gewoon 3 keer per week zijn rondjes rent (steeds iets verder en hopelijk straks sneller) maar niet direct wedstrijden verwacht te gaan lopen? Of is het echt gericht op informatie voor voeding rond wedstrijden? Het is me na het lezen van de reviews niet helemaal duidelijk en lijkt op laatstgenoemde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.