Patricia rent

rennende moeders

Sporten was voor Patricia de normaalste zaak van de wereld. Ze sportte al haar leven. Maar wel altijd binnen, in een sportschool. Op een dag wilde ze eigenlijk ook graag buiten sporten. Daarom begon ze met hardlopen.

Patricia (30) woont samen met haar vriend Erik in Den Haag. Samen zijn ze de trotse ouders van Siem (7 november 2013).

Dit is Patricia's verhaal!

Mijn loopgewoontes

Sinds ik moeder ben loop ik 1 keer per week. Ik combineer het met yoga/sportschool lessen. Ik loop het liefste door de duinen in Scheveningen. Lekker uitwaaien met prachtige natuur om je heen en de zee op de achtergrond.

Ik loop alleen. En af en toe met mijn zoontje in de hardloopbuggy. Het voordeel van alleen lopen is dat je kunt gaan en staan wanneer en waar je maar wilt. Bovendien kan ik zo goed mijn eigen tempo en schema volgen. Een nadeel is natuurlijk dat je de gezelligheid en eventueel motivatie van anderen mist.

Loopmotivatie

Mijn motivatie om te gaan hardlopen is dat ik op die manier heerlijk buiten ben, én werk aan mijn conditie en lichaam. Daarnaast is het ook een goede manier om mijn hoofd lekker leeg te maken. Hardlopen is bovendien een mooi moment om me even te bezinnen over het moederschap.

Hardlopen en moederschap

Bij zowel hardlopen als het moederschap is het een kwestie van gewoon doorgaan. Ook in moeilijke tijden. Voor beiden heb je discipline nodig :-). Ik vind hardlopen wel echt iets voor volwassenen, vanwege de schokbelasting. Maar veel wandelen ga ik later zeker doen met Siem.

Hardlopen is voor mij geen harde eis. Maar ik vind het wel heerlijk om buiten actief bezig te zijn. Ik probeer altijd een goede balans te vinden tussen moeder zijn, sporten/hardlopen en genieten van de leuke dingen in het leven.

Gadgets en hardloop apps

Ik gebruik een hardloopprogramma van Evy op mijn iPod. Ik vind de muziek van Start to Run heerlijk lopen én motiverend. Daarnaast houd ik via sportstracker op mijn telefoon bij hoeveel kilometers ik loop en hoeveel ik verbrand.

Loopevenementen en hardloopwedstrijden

Ik heb nog nooit aan een wedstrijd mee gedaan. Ik hoop gewoon dat ik in de toekomst 2 keer per week blijf lopen. Ik heb geen ambities voor grote wedstrijden.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik heb geen hardlooprokjes, maar vind ze wel heel leuk. Dus wie weet komen ze op mijn to-buy list. Ik vind hardloopschoenen kopen niet bijzonder leuk .Ik heb nu een paar schoenen en daar ben ik gewoon tevreden mee.

Hardlooplectuur en literatuur

Favoriete boeken over hardlopen heb ik niet. Runner's World evenmin. Ik lees al zo veel bladen. o.a. Women's Health. Daar staan ook veel tips in en feitjes over sporten én hardlopen.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Gewoon doen! Je kunt meer dan je denkt. Je bent sowieso even lekker buiten. Geniet daar eerst van. En zorg dat je een goed programma hebt, zodat je je daar aan kunt houden. Dat werkt motiverend.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.