Hardloper Saskia

twinkelbella

Toen Saskia's man fanatiek ging hardlopen om zijn conditie te trainen voor een bergbeklimming voor Kika leek dat Saskia ook wel wat. Want ze wilde weliswaar geen berg beklimmen, maar een betere conditie is natuurlijk altijd leuk! Met behulp van Evy's Start to Run begon ze vorig jaar met hardlopen.

Saskia is getrouwd met Vincent, en samen hebben ze twee kinderen: Senna van drie en Sophia van acht weken.

Dit is haar verhaal!

Hardloopgewoontes

Het liefst loop ik in de natuur. Nu ik na de bevalling weer begonnen ben met lopen ren ik nog niet naar het bos, maar loop ik op straat. Ik probeer om de dag te lopen.(Zie ook Hardlopen na bevalling). Die structuur werkt goed voor mij. Ik heb er weleens aan gedacht om in een groep te lopen, maar het bevalt me prima in mijn eentje. Hardlopen is voor mij een soort van mindfulness, en dan vind ik alleen zijn prettig. Zie ook Mindful running.

Hardloop motivatie

Momenteel betekent hardlopen voor mij werken aan mijn herstel. Tijdens mijn zwangerschap ben ik ziek geweest (prenatale depressie) en ik ben nog herstellende. Ik wil natuurlijk heel graag weer beter worden en door structuur aan te brengen en doelen te stellen, hoop ik dit snel te bereiken.

Daarnaast word ik rustig van hardlopen en kan ik mijn gedachten dan even van me af zetten. Als het een dag minder goed met mij gaat helpt het om te gaan lopen. Ik voel me er fitter door en trots dat ik weer fanatiek ben geweest.

Hardlopen en moederschap

Parallellen tussen hardlopen en moederschap zie ik niet direct. Wel vind ik hardlopen een hele mooie, gezonde manier om conditie op te bouwen na de zwangerschap. En na een dag met jengelende kinderen is hardlopen een fijne manier om tot rust te komen en even lekker alle stress er uit te lopen!
Ik denk dat het goed is om jonge kinderen te leren dat sporten gezond is. Mijn zoontje is 3,5 en zal binnenkort aan zijn eerste wedstrijd meedoen (700m). Door er op jonge leeftijd al mee bezig te zijn hoop ik dat het iets wordt wat hij mee neemt als hij ouder is. Mijn man is inmiddels met hem aan het oefenen en het lijkt goed te gaan.

Hardloop apps en gadgets

Ik loop met mijn iPhone 5. Tijdens het lopen luister ik graag naar mijn hardlooplijst op Spotify. Ik loop het liefst met de muziek zo hard mogelijk aan. Dan loop ik ook veel beter.

Hardloop wedstrijden en evenementen

In november zal ik meedoen aan mijn eerste 5km wedstrijd. En ik vind het spannend. Omdat het mijn eerste wedstrijd is heeft het nog geen specifieke betekenis. Het is voor mij momenteel meer een doel om te blijven trainen, en straks makkelijk weer de 5km te kunnen rennen. Voor een prijs ga ik niet.

Hardloop kleding en schoeisel

Ik heb  nog geen hardlooprokje, maar ik zou er wel graag een willen. Het lijkt me erg fijn lopen! Ik koop graag dingen, maar hardloopschoenen kopen vond ik niet heel bijzonder. Ik heb gewoon mooie roze Nikes gekocht die fijn lopen.

Hardloop inspiratie

Ik heb niet direct iemand die me inspireert als hardloper. Wel word ik gemotiveerd door mijn man omdat hij meerdere keren in de week 10 tot 15 km loopt.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Twijfel niet, stel jezelf een doel en begin met lopen. Het is heerlijk om even los te zijn van thuis en alles om je heen in gedachten los te laten.

Meer lezen van Saskia? Bezoek dan haar blog Twinkelbella.

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Mail me dan! Je kunt me bereiken op nicoleorriens@gmail.com.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.