Hardloper Daphne

hardloper'Dat wil ik ook!' dacht Daphne toen ze zag hoeveel plezier haar achtjarige dochter had tijdens het hardlopen.

Toen Daphne 39 was gebeurden er een aantal dingen tegelijk. Ze kreeg een burn-out, en werd twee keer geopereerd aan haar voet. Hierdoor vlogen de kilo's er áán. Daphne wilde de kilo's kwijt en bovendien haar conditie opbouwen. En hardlopen is daarvoor een uitstekende methode

Over Daphne

Daphne (39) werkt sinds kort in de thuiszorg. Samen met haar man heeft ze een dochter van acht. Op haar blog Mama en haar gezin schrijft ze over haar leven en hardlopen.

Dit is haar verhaal!

Hardloopgewoontes

Ik ben nog maar net begonnen, en loop vooral in de stad. Zodra ik grotere afstanden kan lopen, wil ik ook het bos in. Op dit moment loop ik drie keer per week in mijn eentje. Het voordeel is dat ik kan gaan en staan wanneer en waar ik maar wil. En ik kan mijn eigen tempo aanhouden. Het nadeel van van in mijn eentje lopen is dat ik soms erg kan piekeren.

Maar vanaf volgende week begin ik bij een beginners loopgroep bij de vereniging van mijn dochter. Dan is het even zien wat ik daarnaast nog ga doen en hoe vaak. Het voordeel van een groep lijkt me dat je elkaar motiveert en stimuleert en tips uit kunt wisselen. Een mogelijk nadeel lijkt me dat je de rest moet bijhouden.

Hardloop motivatie

Ik loop vooral vanwege de lichamelijke voordelen.

  • Conditie verbeteren
  • Vetrolletjes
  • Tijd voor mezelf
  • Even ontladen na een zware dag

Hardlopen en moederschap

Bij zowel het moederschap als hardlopen moet je goed naar je eigen lichaam luisteren en je grenzen aangeven. Je kunt hardlopen gebruiken als moeder als Me-time. Even niet moeder of werknemer zijn. Maar gewoon jezelf. En ik denk dat hardlopen voor kinderen met veel energie een fijne uitlaatklep is.

Hardloop apps en gadgets

Ik ben een perfectionist. Dus gebruik ik mijn smartphone om mijn ontwikkeling bij te houden. Ik heb ook een hartslagmeter aangeschaft, maar dat lukt nog niet op deze mobiel tot nu toe. Tot dusver liep ik zonder muziek, maar vandaag voor het eerst met. Ik merkte dat ik de beat van de muziek heel prettig vond en daardoor niet piekerde.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Ik wil in de toekomst zeker meedoen aan wedstrijden.  Het lijkt me echt kicken als je over de finish rent en weet: 'Ik heb weer een grens verlegd.'

Hardloopkleding en schoeisel

Van hardlooprokjes heb ik nog nooit gehoord. Op dit moment heb ik twee paar hardloopschoenen. Eén paar voor binnen, en één paar voor buiten. Mijn Asics zitten heerlijk. Echt een schoen die fijn om mijn voet zit. Vooral na die operatie zijn schoenen best een gevoelig ding zeg maar.

Hardloopinspiratie, lektuur en literatuur

Een inspiratie voor mij is Marije van het blog momentgeluk. ik volg haar blog al jaren en ken haar ook persoonlijk. Ze is flink afgevallen dmv een operatie, sporten en flink fanatiek hardlopen. Ik zie haar wel echt als mijn voorbeeld in wat ze heeft bereikt met hardlopen!

Boeken over hardlopen heb ik nog niet gelezen, en Runner's World ook nog niet. Dat wil ik wel bij de bieb gaan lenen en lezen.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Ik zou zeggen: Als je weer wat conditie wilt en even wilt ontladen zeker doen. Geeft je echt energie en voldoening. Neem de stap om te gaan hardlopen, doe het een maand en kijk dan of het wat voor je is. Echt doen, en niet net zoals ik steeds maar voor je uit schuiven. Succes!

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.