Het proces

duurloop hardlopenHet punt met een duurloop is, dat je hem niet sneller kunt doen, aangezien niet de afstand centraal staat maar de duur.

Je kunt een uur rennen niet in een kwartier proppen.

Je zult dan ook nooit een hardloper trots horen verkondigen: 'Vandaag heb ik mijn wekelijkse anderhalf-uur duurloop in een kwartier gedaan!'Aangezien ik graag duidelijke resultaten boek worstel ik daar wel eens mee.

Als moeder speelt tijd een belangrijke rol

Maar tegelijkertijd geeft het mij een vreemd soort rust. Als moeder ben ik vaak gehaast, om op tijd de kinderen van school te halen, het eten op tijd klaar te hebben, en mijn werk op tijd af. Gejaagd been ik door mijn dagen, altijd op weg naar iets, maar soms ook naar niets, in welk geval haast overbodig is.

Een duurloop maakt rustig

Een duurloop maakt korte metten met mijn jachtigheid. Gehaast begin ik er aan,maar halverwege dringt dan het besef tot mij door dat haasten geen enkel doel dient. Het resultaat zit in het proces. Een les die ook voor het moederschap geldt.

Ook het moederschap kun je niet versnellen of haasten.

Je kunt het natuurlijk wel proberen, maar de ontwikkeling van kinderen trekt zich weinig aan van jachtige moeders, en voltrekt zich in haar eigen tempo. Ook hier geldt dat het proces centraal staat.

En als je gek wordt van het proces dan ga je gewoon een duurloop doen!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.